Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

Klubbkänsla på prov när Olympia firar pärlbröllop med guldvikingar

Publicerad 2024-09-15 12:16
Bg2
Patrik Larsson blir inte putt trots att handikappreglerna tar ifrån honom totalsegern i bangolftävlingen. Lägst score har han i alla fall. “Lite nytta av alla rundor på Vasatorp har jag säkert”, säger “Pludden”. FOTO: PER OHLSSON
HF Olympia firar det 30-åriga äktenskapet med Vikingarna i gemensamt klubbkalas. Det bjuds bangolf på Ringstorp med specialinbjudna guldgossar från 1981. Plus gemensam eftersläckning i Oceanhamnen. Är det pärlbröllop så är det. Häng med!

OS i Paris har rätt nyligen gått i mål med nordisk guldglans i handboll – men då snackar vi Norge (damer) och Danmark (herrar). För Sverige blev det nagelbitarförluster i semi- respektive kvartsfinal.

Nu handlar det om andra lekar, i HF Olympias anda! Ett lite mer jordnära spel med klubba och bangolfbollar på grönt underlag.

– Vi träffas flera gånger per säsong – vid årsmötet och så går vi på några matcher tillsammans och så har vi våra fester. Nu på sensommaren är det bangolf av tradition, och vi har alltid, nästan i alla fall, tur med vädret, berättar Lennart "Big" Persson i nostalgiföreningen "HF Olympias vänner".

Det är nästan exakt 30 år sedan Olympic/Viking (OV Helsingborgs HK från och med 2006) spelade sin första seriematch.

GULDGÄSTER

För Olympias vänner innebär det den här gången att den årliga sensommarträffen även inkluderar hedersgäster från svunnen tid. Nämligen Vikingarnas SM-segrare anno 1981. Låt vara att de på den tiden var antagonister – de vit-röda och de grön-vita. Vilket även hörs runt de 18 hålen på Kärnans bangolfbana på Ringstorp.

Uppslutningen är, jubileumsåret till ära, större än vanligt.

Olle Johansson kan efter mer eller mindre precisa puttar och yviga svingar kora totalsegraren, Kristina Andersson. Bakom sig på medaljplats har hon sonen Dennis Pettersson och en av Olympias största handbollsprofiler, Patrik Larsson. Med andra ord en ren familjeaffär i rött och vitt.

– Skönt, och lyssna nu Pludden och Dennis och ni andra ungdomar, att kunna sätta er på plats. Hoppas bara att den här pokalen får plats hemma i prisskåpet, kommenterar segrarinnan Kristina Andersson innan det är dags att ställa sig i grillkö för utfodring.

HEMMASEGER

Även lagtävlingen, mot gästande vikingar, blir en triumf för arrangören. Här hjälper inte gamla meriter från 1981, då Vikingarna säkrade sitt tredje SM-guld efter finalseger mot Ystads IF. Bland gröna bangolfare märks bland annat Hans Jansson, Sven Friedvall, Jonas Ahlm, Jan "Putte" Persson och Mikael Johansson.

Några timmars paus och så dags för andra halvlek av den 30-åriga bröllopsdagen, med inslag av 43-årig guldglans.

Det är återsamling på Scandic i Oceanhamnen och det snackas en del dagsaktuell handboll. OV Helsingborgs rätt bleka premiärinsats mot 2024 års upplaga av Ystads IF i Ligan. Roligare då med damernas skräll i allsvenska upptakten borta mot topptippade Kärra. Men allra mest ältas det gamla triumfer, dråpligheter och oförrätter från förr.

Som när Magnus Weberg blev biten i huvudet under en match mot taiwaneser. Klubben fick sedan ett erbjudande att sälja honom för några kameler… Eller hur det nu var. Ja, vi låter den historien vila till nästa träff, då har detaljerna säkert klarnat.

PER OHLSSON
Md bg5
Kristina Andersson säkrade hemmasegern i bangolfutmaningen och prisades och kramades om av Olle Johansson.
Md bg1
Dennis Pettersson och Mikael Johansson analyserar spelet.
Md bg3
Grillen går varm på Ringstorp, tack vare Mikael Nilsson och Olle Johansson.
Md bg4
Tack för första halvlek. Olle Johansson summerar bangolfdrabbningen som inkluderade en salig röra av handbollsfolk.
Officiell Huvudsponsor
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data

VINSTNUMMER

SÖNDAG 25/8 ⋅ 04738
FREDAG 13/9 ⋅ 03201

Md handbollsligan herr 275px 75px
Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub