Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

Tidig uppförsbacke mot taggat Ystad

Publicerad 2024-09-13 21:24
Alfrerda
Alfred Arnelin och OV hamnade i brygga mot SM-finalisten Ystad.
En rätt haussad nykomling mot SM-tvåan. På papperet inte omöjligt, men OV var verkligen numret mindre än tippade topplaget Ystads IF i ligapremiären. Gästerna gjorde de fyra första målen och det kändes nästan avgjort. Ett hemmaryck i inledningen av andra gjorde att bara ett mål (21–22) skilde lagen åt. Då tog Oscar Carlén timeout och Ystad seglade komfortabelt ifrån till seger med 43–35 efter 20–15-ledning halvvägs.

Lite oturligt tvingades OV:s mest meriterade spelare, målvakten Espen Christensen, kasta in handduken i sista stund på grund av sjukdom. Han hade definitivt behövts.

Sydskåningarna -- anförda av hemvändaren Niclas Ekberg -- var tyngre, tempostarkare och hade mer varierad repertoar.

OV gjorde ändå ett allvarligt försök precis efter paus. Lite tätare bakåt då och målvakten Micke Andersson svarade för några vassa parader. Men efter 39 minuter, vid ställningen 21--22, kastade coachen Oscar Carlén in det gröna timeoutkortet för första och enda gången, skruvade på några detaljer och Ystad höjde tempo och skärpa. Det räckte gott för att göra segerrycket.

Mot slutet var det rena Hawaii-handbollen med ogenomtänkta avslut och dåligt hemspring och så rann siffrorna iväg till nykomlingens nackdel.

Av nyförvärven i OV lyste danske mittsexan Daniel Astrup mest. Han var närmast klinisk i avsluten från linjen, men det finns en hel del för honom och kollektivet att jobba på bakåt.

Att göra 35 mål på hemmaplan borde kanske räcka till poäng, men försvarsspelet var för svajigt. Missade frilägesavslut varvades dessutom med dålig skottskärpa utifrån och en hel del tekniska fel. Ett taggat Ystad bjöds därmed på mängder av enkla kontringsmål.

Det här är tredje gången gillt för Toni Johanssons lagbygge. Uppdraget är att etablera Helsingborg i högsta serien.

Senast, säsongen 2022/23, rivstartade OV med bortaseger i Alingsås. Sedan rullade det på med rätt hyggligt utdelning inledningsvis. Men verkligheten hann ifatt en tunn trupp och när allt skulle avgöras i ett överlevnadskval mot Karlskrona framåt vårkanten så var laget sargat av skador. Och det gick som det gick.

Nu känns OV stabilare. Några prestigevärvningar och andra kompletteringar samt lite mer rutin hos de egna talangerna har gett bredd och tyngd.

Enklare start än senaste finalduon, Ystad och Sävehov, i de två första omgångarna hade förstås gått att önska sig. Ändå, ingen press på hemmalaget i upptakten den här gången.

Det kommer viktigare matcher, mot lag som OV rimligtvis ska kunna rubba. Kanske redan nästa gång i Helsingborg Arena, då Hallby gästar. Men först en ännu tuffare utmaning – mästarna Sävehov i Partille.

Målen OV: Daniel Astrup och Robin Sanderhem 6, Casper Lindgaard Holmen 5 (3 straffar), Alfred Arnelin och Emil Andersson 4, Marcus Norrbrink och Emil Lindqvist 3, Elliot Eriksson 2, Anton Lindblom och Marcus Björkman 1.

PER OHLSSON
Officiell Huvudsponsor
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data

VINSTNUMMER

SÖNDAG 25/8 ⋅ 04738
FREDAG 13/9 ⋅ 03201

Md handbollsligan herr 275px 75px
Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub