Ov banner dam herr weboriginal

OV Beachhandboll

OV Beachhandboll har sedan starten 2008 utvecklats till att bli världens största handbollsturnering sett till antalet deltagande lag. Under senare år har cirka 1 500 lag deltagit i denna turnering som spelas i månadsskiftet maj/juni på Fria Bad i Helsingborg.

I turneringen deltar i olika turneringsklasser föreningslag, motionslag, klasslag, företagslag samt lag för funktionshindrade och särskolor.

Turneringen för klasslag lockar strax över 1 000 lag vilket innebär att cirka 12 000 skolelever från Helsingborg med omnejd får en fantastisk och sportig dag på stranden. Varje klasslag består av lika många flickor som pojkar. Det ger också utrymme för alla att kunna delta och då inte minst ungdomar som inte själva aktivt idrottar.

OV Helsingborg tar inte ut någon anmälningsavgift för de yngre klasslagen utan vill stimulera deras deltagande medan de äldre klasslagen får bidra till kostnadstäckningen genom en mindre anmälningsavgift.

Turneringen för klasslag ger också ungdomarna möjlighet att möta lag från andra orter i och utanför Skåne, vilket främjar deras utveckling.

Företags- och motionsklasserna ger goda möjligheter till en dags motion i tungsprungen sand och nog är det flera av deltagarna som efter genomförd tävlingsdag klagar på att de inte skött vinterns konditionsträning.

Om ni vill veta mer om OV Beachhandboll kan ni klicka på länken nedan

www.ovbeachhandboll.com

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub