Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

Ungdomsverksamhet

OV Helsingborg har under många år haft en betydande ungdomsverksamhet som omfattat pojkar och flickor upp till 20 år. Inom ungdomsverksamheten bedrivs sedvanlig träning och matchspel mot andra klubbar i ungdomsserier i främst Skåne. Därtill kommer ett flitigt deltagande i olika cuper i Sverige och utomlands, som ger ungdomarna möjlighet att inte bara utvecklas på handbollsplan utan också som självständiga och ansvarstagande individer. Därtill ges goda möjligheter att knyta kontakter med ungdomar från andra klubbar och länder; något som kan ge livsvariga kamrater.

OV Helsingborg deltar ständigt med många lag i Partille cup, en stor internationellt präglad handbollsturnering i Göteborg, men också i andra turneringar såsom t.ex. Lundaspelen i Lund och Hallbybollen i Jönköping. Nästa alla OV's ungdomslag deltar även vid något eller några tillfällen i turneringar utomlands och ungdomarna får därmed oförglömliga upplevelser.

OV deltar varje år med lag i SM för ungdomar vilket medför spel på olika platser i landet.

OV's ungdomsverksamhet drivs av cirka 60 ideella ledare som inte bara ska se till ungdomarnas handbollsutveckling utan även till deras utveckling utanför plan. I lagens aktiviteter ingår därför sådant som inte avser handboll, t.ex. gemensamma biobesök och annat.

Som ett led i ungdomsverksamheten har OV ett program för "Unga ledare" där OV's äldre ungdomar ges möjlighet att utveckla ledaregenskaper och utbildas i att hjälpa till med träning av de yngre barnen. OV utbildar även ungdomar som funktionärer och ungdomsledare. Det ger inte bara goda erfarenheter för att kunna vara kvar inom handbollen när egna aktiva spelandet är slut samt, för de som genomgår domarutbildning, en möjlighet till fina extrainkomster.

Alla ungdomar är välkomna att delta i verksamheten. Någon utslagning finns självfallet inte och s.k. "toppning" av lag får endast förekomma i SM-spel för äldre ungdomar då även tävlingsinstinkten måste få premieras.

OV's ungdomar tränar på Idrottens Hus, Helsingborgs Arena, Filbornahallen, Hittarpshallen, Påarps sporthall, Ödåkra sporthall och i Rönnowska skolans gymnastikhall.

Officiell Huvudsponsor
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data

VINSTNUMMER

TORSDAG 25/1 ⋅ 21030
LÖRDAG 27/1 ⋅ 20877
FREDAG 9/2 ⋅ 02407
LÖRDAG 10/2 ⋅ 04158
LÖRDAG 16/3 ⋅ 00842
ONSDAG 20/3 ⋅ 00007

Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub