Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

USM: Nästan full pott för P14 i Eslöv

Publicerad 2020-10-13 17:29
P14 steg1 laget 1920x1920
Tre vinster och en förlust blev resultatet för P14 i USM:s steg 1. I en jämn grupp där typ alla slog alla slutade OV-killarna till slut på en tredje plats. Men precis som tjejerna i samma ålder spelar alla P14-lag steg 2 i år. Helgen som kommer är sista steg 1-helgen och nu står våra näst äldsta tjejer på tur. Då åker F16 till Mörrum för att ta sig an Mörrum, Eslöv och Borås.

Två matcher skulle avhandlas för OV:s 14-åriga killar under lördagen. Första matchen var mot hemmalaget Eslövs HF och det skulle bli en jämn och underhållande match med fint spel från båda lagen. Men till slut drog OV längsta strået och stod som vinnare med 27 -23.

Match nummer 2 mot Stenungsunds HK såg ut att bli en lätt vinst då killarna ledde med 5 mål i första halvlek. Men motståndarna kämpade sig tillbaka och andra halvlek blev precis som i Eslövsmatchen en jämn historia ända in i slutet med OV som vinnare ännu en gång.

Bägge matcherna präglades av stabilt försvarsspel och snabbt anfallsspel med Olle Bernt (m9) som fint fördelade spelet som ofta resulterade i mål från de duktiga kantskyttarna Elias Eriander och Alfred Angelin.

Söndagen inleddes med tidig morgonmatch mot HK Aranäs som visade sig vara numret för stort för våra killar. Det fina försvarsspel som visades upp under lördagen var nu ett minne blott och Aranässpelarna kunde lätt ta sig igenom och göra enkla mål. Till slut blev det förlust med 29 – 19.

I sista matchen blev det aldrig spännande. OV var klassen bättre i allt och kunde vinna med 31 -13.

OVs tränare Samir Mamanov summerar helgen såhär:

- Vi har rätt inställning hela helgen och vi gör en bra laginsats i alla matcherna. Så vi är nöjda.

Grattis till laget och lycka till i steg 2!

Matchernas lirare blev Elias Eriander, Sebastian Wald, Alfred Angelin och Albin Holmkvist.

Så följer du F16 i helgen

Nu till helgen, 17-18 oktober, är det dags för F16 att bege sig till Mörrum för den sista steg 1- rundan. Där möter de Mörrums GOIS HK, Eslövs IK och Borås HK 84. Som vanligt går det att följa på sociala medier, Svensk handboll och Solidsports sändningar.