Bollförskolan
Ov banner03 200601

Välkommen till Bollförskolan!

Uppehåll under sportlovet, den 27 februari. Kör igen den 6 mars för grupperna med barn födda 2014-2015.

På grund av Covid-19 är vi enbart igång med grupperna för 5-6 år (födda 2014-2015), dock utan föräldrar vid träningstillfället. Vi återkommer med exakt starttid för grupperna. Gruppen för 3-4 åringar är tyvärr inställd då vuxna måste vara med och hjälpa till. Vi hoppas kunna starta den igen senare.

Maria Park, lördagar barn födda 2014-2015 kl 10-11

Västra Ramlösa, lördagar barn födda 2014-2015 kl 11-12

För att underlätta lämning och hämtning lämnar ni barnen i ytterkläder (ombytta med träningskläder under ytterkläderna) vid dörren och vi ledare sköter ombyte. Vi vill att ni har med en påse som ert barn kan lägga alla sina ytterkläder och skor i, så att vi kan hålla reda på allas påsar vid sidan när sedan kläderna ska på efter träningen. Tänk på att ta med vattenflaska. Vi slussar ut barnen efter träningen.

Hälsningar LedarnaFör alla som vill göra något kul med era små barn är detta aktiviteten för er!

För att komma och prova på i någon av grupperna krävs ingen föranmälan, utan det är bara dyka upp!

OV Helsingborg kör Bollförskola ("lilla gruppen") och Bollekskola ("stora gruppen") varje lördag under hösten och våren. På grund av Covid -19 kommer vi inledningsvis hösten 2020 starta upp med Bollförskola med en mix av pojkar och flickor i åldrarna 3-4 år (födda 2016-2017). Bollekskolan bedrivs med en mix av pojkar och flickor i åldrarna ca 5-6 år (födda 2014-2015). Barn födda 2018-2019 avvaktar vi uppstart för. Information kommer ut löpande kring dessa två åldrar.

För att ditt/dina barn skall få delta - måste även en förälder vara aktivt deltagande i bollförskolan och på bollekskolan måste en förälder vara med vid sidan av planen. I bollförskolan tränar vi inte handboll - utan leker, kastar, ålar, hoppar, kryper med mera. Det vill säga vi tränar alla de viktiga koordinativa egenskaperna. Det är som en "öppen förskola" fast lek med bollar och mycket rörelse! I bollekskolan bygger aktiviteterna på lek- och bollövningar. Koordination och kroppskontroll är viktiga grundelement även här.

OV Helsingborg ser till att det alltid finns bollar på plats, men vill man får alla ta med sig en egen boll (märkt med namn) och andra saker som kan komma väl till användning.

Säsongen 2020/2021 börjar lördagen den 5 september på Västra Ramlösa skola och Nic/Bergaliden. Maria Park börjar den 12 september. Vi har uppehåll för höstlov och hösten avslutas den 5 december. Vårterminen startar upp den 9 januari med uppehåll för sportlov och påsklov med avslutning den 24 april.

Följ oss på Facebook - Bollförskola med OV Helsingborg

Medlemsavgiften för en hel säsong är 800 kr (höst 2020/vår 2021).

Väldigt viktigt att alla förhåller sig till Folkhälsomyndigheternas rekommendationer:

- Förkylningssymptom på barn eller förälder, då stannar man hemma

- Hålla avstånd

- En förälder per barn

- Vi kommer inledningsvis att avsluta lilla gruppen 10 minuter innan sluttid, för att den stora gruppen börjar 10 minuter senare. Detta för att kunna hålla avstånd.

- Handsprit kommer finnas tillgängligt i hallarna


Här visas nyheter.

Inför Tyresö Handboll

26 feb, 2021
Sm square dsc 8642
På lördag tar vi i Helsingborg emot besök från den kungliga huvudstaden i form av det synnerligt kompetenta laget Tyresö Handboll i en toppmatch i damallsvenskan. Båda lagen parkerar på en delad tredjeplats, dock med bättre målskillnad till gästernas fördel. Det är med andra ord upplagt för en spännande och viktig kamp om den till syns viktiga bronsmedaljen i serien. Läs mer

Inför Eskilstuna GUIF

26 feb, 2021
Sm square dsc 0124
Säsongens längsta bortamatch knackar på dörren när vi idag beger oss till Eskilstuna för att ta oss an Eskilstuna GUIF Läs mer
Md walle

HOLMBERGS HÖRNA: Allsvenskt i Helsingborg?

24 feb, 2021
Ifjol föll HIF ur allsvenskan. Men blir det ändå allsvenskt i Helsingborg i år? Ja, omöjligt är det inte. I och med OV Helsingborgs förlust i den för bottenstriden viktiga matchen mot Aranäs är det fara värt att OV återfinns i allsvenskan när den drar igång framåt höstkanten. Det var väl i så fall inte den allsvenskan vi tänkt oss. Läs mer
Md tyreso

Matchdax OV Dam

23 feb, 2021
Md walle

Nu är OV illa ute

23 feb, 2021
OV Helsingborg hade under tisdagskvällen chansen att ta ett stort steg mot minst kval för att stanna kvar i Handbollsligan. Men så blev det inte. Gästande Aranäs kunde vinna med 28–26, sedan ställningen i paus varit 12–12. Läs mer
Md vistallerupp
Vår huvudpartner
Md handbollsligan
Md ov puff ovklader linje 230x175
Md 320x160px mobilen
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub