Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

Uddamålsförlust - igen

Publicerad 2020-10-10 22:59
Andra uddamålsförlusten på fyra dagar och andra gången våra gröntröjor har chansen till poäng i slutsekunderna och sumpar det. I onsdags mot serieledarna Kristianstad och idag mot jumbon Varberg. Gästerna från Halland tilläts vinna med 29-30 (12-13) efter dåliga avslutningar i båda halvlekarna.

OV hade kommandot och efter en bra time-out i mitten av den första halvleken gjorde man fyra raka mål och gick upp till en som det såg ut betryggande 12-8 ledning. Men där tog det stopp. Fem raka mål från Varberg, varav två sista minuten och underläge i paus med 12-13. Då hade ändå Micke Andersson i målet varit nästan 50-procentig i sina räddningar.

Nyblivne U20-landslagsmannen Johan Palm analyserade raset i slutet för Cmore i paus;

-"Vi kommer inte med samma fart och samma djup i anfallsspelet och gör några enkla tekniska fel som dom får kontra på. De har säkert gjort hälften av sina på andrafas".

Varberg fortsatte i samma stil direkt efter paus men efter fem minuter fick man rött kort på Karl Toom sedan han knockat OVs bästa målskytt för dagen Emil Hansson.

Hemmalaget såg ut att ha kopplat greppet när Linus Nilsson satte lagets första och för dagen enda mål från vänsternio till 20-17, men faktum är att efter det målet var det Varbergs match. OV kom i underläge med kvarten kvar och var aldrig mer i ledningen.

Fyra mål från niometer räcker inte långt i Handbollsligan och trion Mattias Thynell, Linus Nilsson och Viktor Hedin gjorde tillsammans två mål på tolv skott och då var ett i öppet mål.

Mot Kristianstad var det Emil Lindkvist på vänster sex som dominerade och mot Varberg var det Emil Hansson med sina 7 mål och David Florander med 6 mål som såg till att högerkanten får väl godkänt.

I uppställt försvar såg det ganska okej ut och framför allt Johan Palm dominerade med åtminstone en handfull blockade skott.

-"Klart vi är oerhört besvikna, här hemma mot ett lag i vår region av serien är självklart allt annat än poäng en besvikelse. Särskilt när vi har den fina inledningen vi har och sen klappar allt ihop samman då är vi inte värda att vinna till slut", summerade Anton Månsson för Cmore.

Mats Björkman

Målen; Emil Hansson 7, David Florander 6, Anton Månsson 3, Sebastian Hansson 3, Johan Lundgren 3, Johan Palm 2, Emil Lindkvist, Linus Nilsson, Michael Andersson, Emil Andersson och Mattias Thynell vardera ett mål.