Ov banner03 200601

Svenska mästarna och Skånederby väntar i Cupen

Publicerad 2021-05-26 14:41
Sk rmavbild 2021 05 26 kl. 14.40.02
Tuffast tänkbara men väldigt rolig lottning i cupen
Svenska Cupen i handboll har åter väckts till liv, vilket plötsligt öppnar för nya och helt andra uppgifter än de som väntar i den traditionella ”serielunken”. För OV:s damer blev det både den tuffaste men också den mest spektakulära uppgiften, då inga mindre än de alldeles nyss korade Svenska mästarna Skuru, kommer på besök till Helsingborg i augusti, då cupen drar igång. Övriga motståndare för damlaget är aningen mer bekanta Hallby HK och Tumba HBK.

För herrarnas del väntar ett spännande skånederby, mot HK Malmö. Även HK Aranäs och IK Bathichov står på listan över kommande motståndare i cupen. Matcher som ger tränarna och spelare ypperliga möjligheter att få en uppfattning hur man ligger till inför kommande utmaningar i Allsvenskan.

Svenska cupens gruppspel spelas som en enkelserie. Ettan och tvåan i varje grupp går vidare till åttondelsfinal.

 • Omgång 1: lördag 14 augusti–onsdag 18 augusti
 • Omgång 2: lördag 21 augusti–onsdag 25 augusti
 • Omgång 3: lördag 28 augusti–söndag 29 augusti

 • En extra krydda i svenska cupen är att varje match inleds med shoot-out-skytte. I tävlingen tillämpas ett handikappsystem, vilket innebär att lag från lägre division får genomföra tre shoot-out-skott per nivåskillnad. Dock är taket för antalet skott sex. Om två lag från samma division möts så får båda lagen genomföra tre shoot-out-skott var.

  Mats Svensson
  Md vistallerupp
  Vår huvudpartner
  Md handbollsligan
  Md ov puff ovklader linje 230x175
  Md 320x160px mobilen
  Md md idrottens bingo 250x120
  Nyheter via RSS
  Levererat av MyClub