Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

Svag andra halvlek sänkte OV

Publicerad 2022-12-14 22:37
Casper
Casper Lindgaard Holmen svarade för fyra straffmål och tre spelmål. Men det räckte inte till hemmapoäng.
En jämn första halvlek där två försvarsstarka lag följdes åt. Sedan ett OV-ryck i början av andra men plötsligt iskallt anfallsspel, återfall i tekniska fel och total scenförändring. Till slut 23–26 (11–10) och andra Hallbysegern i ligan på kort tid.

Det kändes bra när OV gick till pausvila. Samuel Johannesson hade svarat för en habil insats i målet och hemmalaget vände till uddamålsledning i slutminuten tack vare ett sällsynt kontringsmål av Johan Lundgren (10­–10) och en avslutning från linjen av Jonatan Wilthorn (11–10).

Lagen följdes åt i en tät tillställning. OV drog ner på tempot men hade flera gånger förbaskat svårt att få till avsluten från bra sexmeterslägen.

Casper Lindgaard Holmen var i alla fall bombsäker från straffpunkten och hittade sin landsman Villads Raahauge Jensen på linjen några gånger. Även Albert Månsson serverade en handfull inspel, och ledningen kunde varit större. Men skärpan fattades när lägena dök upp i främst uppställt spel.

När OV gick fram till 13–10 i början av andra kändes det som ett avgörande ryck, men det blev precis tvärt om. Smålänningarna hade kylan, målvakten Marcus Holmén radade upp parader och hemmaspelarna började slarva med detaljer. Under några olyckliga minuter svängde matchen till 18–21 och Hallby kunde fortsättningsvis göra de enkla målen och hålla undan. OV visade i stället upp en provkarta på bortslängda bollar och dåliga avslut.

– Att bara få till 23 mål på hemmaplan är för lite. Vi missade för många avslut i frilägen. Vi spelade trots allt hyfsat bakåt, men måste sätta lägena. Nu blev vi stressade och deras målvakt växte, sa Albert Månsson till C More.

Efter två raka vinster mot IFK Skövde är OV i lite risigare läge igen. Inte minst då bottenkonkurrenten Redbergslid knep en poäng i Göteborgsderbyt mot Sävehof. Närmast bortamatch mot Guif innan just Redbergslid väntar i Arenan i mellandagarna i ännu ett möte som känns superviktigt.

Målgörare OV: Casper Lindgaard Holmen 7, Jonatan Wilthorn 4, Emil Andersson, Johan Lundgren o Villads Raahauge Jensen 3, Emil Lindqvist, Felix Spross o Andreas Windahl 1.