Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

Stark spurt gav en OV-poäng åt herrlaget

Publicerad 2020-03-13 22:47
Walle
Men knappa sex minuter kvar såg det dystert ut för OV Helsingborg i matchen mot Sävehof i Idrottens hus. Göteborgarna ledde med hela 35–30 och hoppet om hemmapoäng var i stort sett borta.

Men med en mäktig spurt såg OV till att det blev poäng via 30–30.

– Jag är nöjd med att vi aldrig gav upp, men missnöjd med att vi inte kunde vinna, säger OV:s tränare Mats Engblom.

De första halvleken var jämn. Vid fem tillfällen ledde OV med två mål – i övrigt ledde intenågot av lagen med mer än ett eller så var det oavgjort.

I paus ledde Sävehof med 16-15.

I den andra halvleken satt göteborgarna i förarsätet fram tills det återstod knappa sex minuter. Då var ledningen så stor som 30–25. Sedan var det helt och hållet OV:s match. På dryga fem minuter gjorde man 5–0 och räddade därmed en viktig poäng.

– Jag är nöjd med att vi aldrig gav upp, att vi aldrig vek ner oss. Det tyder på fin moral i laget, säger Engblom.

Under lördagen möter Varberg Redbergslid i bortahall. RIK-seger eller oavgjort där och OV är klart för kval. I annat fall avgörs inte det hela förrän i den sista omgången.