Stark avslutning gav skön seger

Publicerad 2019-03-09 15:59
Att det var en match som gällde mycket, framgick med all önskvärd tydlighet. Båda lagen inledde matchen skakigt och egentligen var de väl gästerna Spårvägen som kopplade något som skulle kunna liknas vid ett "grepp" om den här tillställningen. Och vid ställningen 7-10 var det nog ingen som ens kunde ana vad som komma skulle. Visst drabbades gästerna av ett stort avbräck, när duktiga Zandra Jarvin fick temporärt lägga sig på avbytarbänken med foten i paket. Men härifrån gick allt OV:s väg och matchens sista 36 minuter vinner man med hela 22-7..!!!

Orsakerna till den fina avslutningen är många och faktiskt så visade lite ovanliga matchvinnare framfötterna och bidrog starkt till den för hemmalaget så positiva upplösningen. Att Louise Cronstedt punktades bort till hundra procent (noll mål den här gången mot nio i den förra matchen) det kan man kanske förstå. Men detta bidrog ju istället till att genombrottssäkra spelare, typ Mimmi Lundin och Martina Persson fick oceaner av ytor att trampa igenom på, vilket man förvaltade på bästa sätt. Kantskyttet skördade också framgångar där Sandra Bergsten och Anne Lind stod för närmare en tredjedel av målskyttet.

Andra som utmärkte sig i ett bra hemmalag var Linnea Thulin och Elsa Persson som mer och mer växer in i rollen. Fem respektive fyra mål noterades för denna duo. Men starkast denna dag lyste dock Leila Melcher och Mimmi Lundin som givetvis tillsammans med övriga, starkast bidrog till att kommandot tippade över till hemmalagets fördel.

En mycket bra andra halvlek således av OV och nu ser det riktigt kul ut inför den avslutade matchen mot Skånela på bortaplan. Seger där och tjejerna kan nog räkna med ytterligare några matcher innan det är dags att packa ner skorna för den här säsongen. Så här skrev HD om matchen;

https://www.hd.se/2019-03-09/ov-vaknade-och-nu-lever-kvalhoppet#&gid=1&pid=1

Mats Svensson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub