Speakern vid pennan

Publicerad 2018-03-15 00:46
Image1
Så var då OV Helsingborgs herrlags besök i handbollens finrum över för den här gången. Och även om det för stunden känns bittert, så är jag oerhört tacksam över att verka i ett sammanhang som inte skapar känsloyttringar ovärdiga det mänskliga släktet. Det är ju trots allt bara idrott det handlar om. Inga spelare har av frustrerade läktarindivider fått sina tröjor avslitna på planen. Inga i och runt laget och föreningen har hotats, varken till det ena och det andra. Besvikelsen är givetvis uppenbar men hanteras med fattning och sans.

Föreningen OV Helsingborgs framtid är nämligen synnerligen ljus och i dagsläget har man en välorganiserad och allt mer växande (såväl kvalitativt som till numerären) ungdomsverksamhet. Lägg därtill ett otroligt ambitiöst socialt projekt i särskilt utsatt område i vår stad. Och så givetvis en fantastisk årligt återkommande Beachhandbolls-turnering på Fria Bad. Dessutom är föreningen fullständigt ensamma här i Nordvästskåne, om att ha lag på minst allsvensk eller elitnivå på såväl dam som på herrsidan i de stora lagidrotterna.

Till slut och det absolut viktigaste av allt – OV Helsingborg har en stabil och kontrollerad ekonomi som inte under några villkor får äventyras. Styrelse, anställda och marknadsgrupp har genom åren kämpat med näbbar och klor för att få den "Olympiska Vikingaskutan" att stabilt flyta in i framtiden, vilket den gör med all önskvärd tydlighet. Ibland går det lite långsammare och nån gång så står den t.o.m. helt still, men över tid så vinner skutan hela tiden mark. Så ordning och reda på ekonomi och verksamheten är nog framgångsfaktorn, inte bara för en man utan även för "Ett lag som heter OV"

Det är tufft att etablera sig i handbollsligan, det visste vi och den här säsongen har ytterligare gett en bekräftelse på vad som krävs – en vetskap som är ovärderlig inför framtiden. Killarna som förra året gav oss ett oförglömligt minne, då man vann allsvenskan på ett fantastiskt övertygande sätt, har i år kämpat mot såväl skador som mot övermäktigt motstånd. Ingen skall dock ta ifrån detta gäng, deras uppenbara och hjärtliga ambition att ge oss helsingborgare en handbollsupplevelse utöver de tidigare.

Nu räckte det inte den här gången, men jag vet att frustrationen har varit precis lika stor i omklädnadsrummet som på läktarna efter matcherna. Ni killar har inte stått för ett bakslag i år, utan snarare gett föreningen ytterligare en erfarenhet. Nu vet vi nämligen ännu tydligare vad som krävs framöver och snart lyser åter föreningens hjärta ännu mycket grönare än tidigare och ännu lite mer strålande i en handbollsliga nära dig. Detta är jag fullständigt övertygad om.

Speakern

Mats Svensson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub