Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

Säsongen lever men inte för OV Herr – vi tar ny sats mot toppen på isberget!

Publicerad 2021-03-04 19:42
​Det har för oss alla varit ett mycket annorlunda och utmanande år, ja rent av ett riktigt kasst år, fyllt av inställda aktiviteter och begränsade möjligheter att träffas. Inte minst för en idrottsförening som OV Helsingborg har begränsningarna varit långtgående och slagit hårt. Det har i princip endast varit våra elitseniorlag som fullt ut kunnat träna och spela handboll. Därför har vi också den tiden kommit att lägga mer fokus och engagemang på vårt dam- och herrlag.

För damerna är säsongen fortfarande igång. Med fyra omgångar kvar ligger OV inte långt från toppen av Damallsvenskan utan nosar på den eftertraktade kvalplatsen till högsta ligan. Senast våra damer kvalade till högsta ligan var säsongen 2015/16 och då gällde att lagen med placeringar 2-4 fick kvala. Skillnaden är att från och med denna säsong så kvalar endast ett lag uppåt, medan seriesegraren går upp direkt. Det kommer krävas att resultaten går OV:s väg för att en kvalplats ska nås och tabellen är jämn. Av de fyra matcher som återstår möter OV två lag som ligger efter i tabellen och två topplag där derbyt mot Eslövs IK blir högintressant.

För herrarna har säsongen 2020/21 varit långdragen och oviss. När det nu snart är det dags för klubbarna i Handbollsligan att sammanfatta resultaten är det som OV:it väldigt ledsamt att för andra året i rad behöva titta långt ner i tabellen för att hitta vårt herrlag. När det återstår en omgång av serien står OV:s herrlag över sista omgången. Men vårt resultat är dessvärre redan fastställt – degradering till Allsvenskan...

Detta är ett bittert faktum som inte många förutsåg innan ligan drog igång och framförallt inte efter våra herrars storseger i premiären. Laget såg intressant ut med en blandning av rutin och yngre förmågor. Flera experter, supportrar och handbollsfolk tyckte det såg mycket intressant ut och tippade OV betydligt högre upp än vad utfallet nu blev.

Herrlaget har tagit fler poäng denna säsong än vad man någonsin tidigare under 2000-talet gjort i högsta ligan och i år med färre spelade matcher. Dessvärre har våra konkurrenter i den nedre delen av tabellen också tagit fler poäng. Framförallt har de gjort det mot OV hemma i Helsingborg. Som många gånger förr är det viktigt att ta poäng i rätt matcher. Här har vårt herrlag misslyckats. Det kom även att under säsongen byggas upp en frustration och rädsla att förlora. Detta redan efter några matcher som "man borde vunnit" vilket skapade en negativ spiral. Mycket energi har lagts för att få laget på rätt köl – energi som till viss del gett resultat i några matcher för att sedan falla tillbaka igen.

Vad beror detta misslyckande på? Det finns säkert många tankar kring detta faktum – lagets alla skador? Det kraftiga Corona-utbrottet i laget precis innan jul eller något annat? Frågorna är många och det finns troligen lika många svar som det finns tyckare. Det är i grunden positivt att det finns många åsikter, det visar att OV Helsingborg berör. När röken har lagt sig kommer det att ske utvärdering och analys inom både Sportgrupp Herr och laget för att lista ut vad vi kan förändra och göra bättre inför kommande säsong. Det kan i alla fall garanteras att hos alla involverade kommer att finnas en stor portion revanschlusta.

OV:s framgångsrika och omfattande verksamhet skulle inte vara möjligt att bedriva utan stödet från våra samarbetspartners. Det är vi mycket tacksamma för. Så länge det med hänsyn till rådande restriktioner varit möjligt har vi ordnat sammankomster för OV BizNet i form av luncher i små sällskap och digitala träffar för ett större antal. Vi fortsätter med detta och nästa digitala BizNet-lunch är den 11 mars.

Anders Lückander & Mats Engblom
Officiell Huvudsponsor
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data

VINSTNUMMER

TORSDAG 25/1 ⋅ 21030
LÖRDAG 27/1 ⋅ 20877
FREDAG 9/2 ⋅ 02407
LÖRDAG 10/2 ⋅ 04158
LÖRDAG 16/3 ⋅ 00842
ONSDAG 20/3 ⋅ 00007

Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub