Ov banner03 200601

OV skänker sovsäckar till Hemlösas Hus

Publicerad 2021-01-13 11:10
Sk rmavbild 2021 01 12 kl. 22.01.48
Klubbdirektör Mats Engblom var med vid leveransen av sovsäckar
​OV Helsingborg är som bekant, en lokal förening som genom olika projekt gör skillnad för samhället som vi verkar i - Helsingborg. Under dessa tider är såväl stora som små insatser viktiga. Många har det tufft, men andra har det betydligt tuffare.

Inför julen fick vi kontakt med Värmestugan och frågade om vi kunde hjälpa deras verksamhet. Sovsäckar och en frys, var det första som nämndes då vi frågade efter akuta behov. En krånglande frys som medförde begränsade möjligheter att förvara maten till deras gäster och så givetvis sovsäckar med tanke på den period vi har framför oss.

En frys ordnades tämligen omgående av OV via Osby Vitvaror som levererades strax före jul, som ni kunde läsa om i vårt förra nyhetsbrev. Och denna används flitigt, låter Jan Jönsson på Hemlösas Hus meddela när vi pratade med honom under trettonhelgen.

När nu kylan verkar komma sig, artikeln i HD på annandagen om de Hemlösa som bor i tält och andra väderskyddade platser, kände vi att vi måste engagera oss.

Ett enkelt utskick till engagerade personer i OV skapade ett nytt engagemang - den här gången gällde det övertaliga sovsäckar som hade blivit liggande i nåt förråd på nån vind eller källare. Detta tillsammans med kontanta bidrag mm har nu medfört att vi med glädje i dagarna kunde överlämna hela 50 sovsäckar till Hemlösas Hus.

-"Det här är ju ett helt underbart tillskott i en tid då vi har oerhört många drabbade", säger Hemlösas kontaktperson Jan Jönsson, som är i full färd med att fixa lunchen när vi kommer på besök.

Alla sovsäckar är nytvättade genom att Berendsen ställde upp med sin anläggning på Råå. OV Helsingborgs sponsor Stadium, tyckte också att initiativet var så bra och ställde därför upp med väldigt förmånliga priser på nya sovsäckar, vilket gjorde att vi kunde få ut maximalt av den här aktiviteten. Ett stort tack till alla som varit med att bidra till mänsklig värme, i en tid då många har det tufft.

Mats Svensson
Md vistallerupp
Vår huvudpartner
Md handbollsligan
Md ov puff ovklader linje 230x175
Md 320x160px mobilen
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub