OV:s herrjuniorer femma i Sverige

Publicerad 2019-05-07 17:08
Hj steg5 finalhelg laget
Efter många års frånvaro var det alltså dags igen för OV Helsingborg i USM:s finalsteg. Rapporterna från arrangemanget i Uppsala duggade tätt innan femteplatsen till slut var ett faktum där på söndagseftermiddagen. Ett stort grattis till våra juniorkillar och hela gänget kring dem!

Under helgens gång har det inte varit annat än ett stort kalas för alla handbollsfantaster, då de bästa ungdomslagen i Sverige skulle göra upp om SM-medaljerna.

USM i Uppsala (de bästa åtta lagen i Sverige för pojkar och flickor 14,16 och 18 år) har verkligen levererat med ett bra arrangemang av Upplands handbollsförbund och fantastiska handbollsmatcher på hela sex planer under ett och samma tak. Vilken arena alltså!

För oss helsingborgare var det extra roligt i år då vi äntligen efter många års frånvaro fick vara med i hetluften igen genom att våra herrjuniorer lyckades ta en av de åtta finalplatserna.

Och vilken framgång det blev för våra killar! I förhandssnacket så tippades OV ohjälpligt sist av U19:s förbundskapten Dennis Sandberg. Men detta härliga gäng som faktiskt - till skillnad från många andra lag på plats i Uppsala - består av nästan enbart egna produkter från OV och IK Sund, ville annat och chockstartade på fredagen med att spela ut ett segertippat Skövde.

Lördagen följdes sedan av två hedersamma förluster mot Lugi och Ystad. I både matcherna höll killarna jämna steg med båda lagen men orkade inte riktigt hela vägen fram. Men med ett litet invecklat men spännande system, där inbördes möte istället för målskillnad avgör tabellställningen, lyckades killarna bli trea i sin grupp som i sin tur ledde till en match om femteplatsen under söndagen.

Och visst hade killarna krafter kvar på söndagen och kunde utan större problem vinna mot ett Skånela som de förlorade ganska så stort över i steg 4.

Så ett stort grattis till alla spelare och ledare men även ett stort tack till alla som har varit kring laget i många år, framförallt alla stöttande föräldrar som alltid har uppträtt föredömligt på läktarna runt om i Sverige. Nu hoppas vi givetvis på att vi får se många av dessa duktiga juniorer i seniorspel i den gröna OV-tröjan nästa säsong.

Text och foto: Helena Gardevall
Hj steg5 finalhelg krille
Matchens lirare mot Skövde och Ystad: Christoffer Grindheim
Hj steg5 finalhelg oskar
Matchens lirare mot Lugi: Oskar Joelsson
Hj steg5 finalhelg viggo
Matchens lirare mot Skånela: Viggo Gardevall
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub