Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

OV Helsingborg till USM-Finalspel

Publicerad 2019-03-24 17:26
OV Herr-Juniorer är vidare till Steg 5 i USM. Via seger mot Kristianstad och Hammarby säkrade man en biljett till finalspelet 3-5 maj i Uppsala. Vi är bland de åtta bästa i Sverige.

I helgen gjorde 20 lag upp om åtta platser till finalspelet.

Via fyra femlagsgrupper skulle det avgöras och från varje grupp går två lag vidare till finalspelet i Uppsala den 3-5 maj. OV Helsingborg lottades till Stockholm för att möta Hammarby, Skånela, Kristianstad och Önnered.

Vi inledde skakigt mot Önnered och kom inte på något vis upp i nivå med vad vi kan prestera, vilket i dessa sammanhang ofelbart slutar med förlust. Nästa match på lördagen stod Kristianstad för motståndet. En match som måste vinnas om morgondagen ska vara något att se fram emot. I en jämn match visar vi att vi är numret större än Kristianstad och vinner till slut med 30-26.

Söndag, nu ska det avgöras. I första matchen möter vi hittills obesegrade Skånela. Vi kommer inte in i matchen och mot högklassigt motstånd finns det inte utrymme för några downperioder - förlust. Nu gällde det att ladda om, i sista matchen finns allt att vinna. I en direkt avgörande match står hemmalaget Hammarby för motståndet, ingen lätt uppgift. Lagen följs åt under stora delar av matchen. Med 10 minuter kvar är det dock Hammarby som leder med tre bollar. Då visar OV Helsingborg sitt stora Gröna Hjärta, vi ger oss aldrig. Sista 10 minuterna vinner vi med 9-3 och därmed är finalbiljetten säkrad.

Återväxten är god i OV Helsingborg - Vi ses i Uppsala.