Ov banner03 200601

OV Helsingborg engagerar landslagsspelare i nytt utvecklingsprojekt

Publicerad 2020-02-11 14:00
Therese wallter
Therese Wallter
Som ett led i OV Helsingborgs långsiktiga satsning på ungdomsverksamheten sjösätts nu ett utvecklingsprojekt på flicksidan tillsammans med RF-SISU Skåne. Syftet är att förbereda flickor i åldrarna 16-17 år inför övergången till senior. Med jämna mellanrum fram till i slutet av april, kommer vi att anlita ett antal gästtränare från högsta nivå för separata träningstillfällen till vilka också tjejer från bland annat HK Ankaret kommer att bjudas in.

Projektledare är Therese Wallter, som till sin hjälp har OV:s ungdomskonsulent Hampus Kretz. Inom OV har konstateras att många spelare inte får tillräckliga möjligheter att fullt förbereda sig för steget in i seniorhandbollen och att det behövs mer individbaserad träning på hög nivå för att skapa förståelse för vad som krävs. Tappet av spelare i glappet mellan junior och seniornivå är allt för stort – inte minst på tjejsidan. Therese har egen erfarenhet av vad som krävs för att kunna ta nästa steg och kommer även bjuda in gästtränare med erfarenhet från elitnivå.

Som t.ex. VM-spelaren Emma Lindqvist som också startade sin bana i OV Helsingborg och som vid vinterns världsmästerskap i Japan, spelade sig till en ordinarie plats i förstauppställningen. Således kommer vi att erbjuda de tjejer som deltager i projektet, en träningskvalité på synnerligen hög nationell nivå.

Therese Wallter har spelat 44 landskamper, deltagit i VM 2009 och tog EM-silver 2010. Hon är fostrad i Vikingarna och har därefter spelat i Kävlinge, Skövde HF, Lugi och varit proffs i Danmark med spel i Champions League samt har ett danskt mästerskapssilver med Ålborg DH och fyra SM-silver.

Andreas Söderström
Md vistallerupp
Vår huvudpartner
Md handbollsligan
Md ov puff ovklader linje 230x175
Md 320x160px mobilen
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub