Inför Ystads IF med Daniel

Publicerad 2022-11-17 11:37
Inf r ystad  1
Imorgon är det dags för årets andra Skånederby för damerna när de möter Ystads IF på bortaplan. Det blev vinst i förra derbyt och nu är det en fight om att visa vilka som är bäst i Skåne. Vi tog ett snack med Daniel inför morgondagens match.

Ytterligare ett Skånederby väntar, denna gång mot nykomlingen Ystads IF. Hur är känslan i truppen?
- Den är så klart god efter segern senast. Man mår alltid lite extra bra av att slå just Eslöv.

Sist blev det en sexmålsseger mot Eslöv hemma på IH, vad var det som funkade bra i den matchen?
- Det fungerade åt båda hållen den matchen och vi kunde dra ner på de sämre perioderna. Vi fick ett annat flyt i anfallsspelet och höll nere de tekniska felen i uppställt spel och vann våra kamper.

Ystad är som jag nämnde tidigare nykomlingar i serien detta år men har gått väldigt bra, de är just nu placerade på en fjärdeplats i serien med 8 poäng inspelade. Vad har Ystad för lag för de som inte hunnit se dem och vad spelar de för typ av handboll?
- Det är ganska samma lag som förra säsongen när man sprang hem div1 plus några förstärkningar på båda kanterna, i mål och en 9M. Det är ett samspelt lag som spelat ihop länge. Man står stabilt bakåt och har ett starkt omställningsspel och framåt är de mycket fokus på 9M och samspelet med M6.

Vad krävs för att ni ska ta med er två poäng hem imorgon?
- Vi behöver komma upp i samma nivå som i matchen mot Eslöv, men bli lite noggrannare i vårt omställningsspel. Sist hade vi 5 st förstafas i första halvlek som vi slängde bort som bara ska sitta. Dem målen måste sitta nu.

Är det någon eller några spelare i laget som har sett extra heta ut på träningarna i veckan?
- Veckan har präglats av ganska hårda tag åt alla håll, kanske ett tecken på att intensiteten ökat med ännu mera kamp. Nån som jag tycker har visat en stadig formkurva uppåt är Agnes Bladh som är halare än nånsin.

Vilka i Ystad ska vi hålla ett extra öga på?
- I Ystad hittar vi en av seriens bättre linjespelare i Maja Persson som är stark som en oxe. Playmakern Julia Nilsson är ett ständigt hot och styr deras anfallsspel med järnhand. Sen har dem lånat in nåt så unikt som en dubbelhänt spelare på H6 i Wilma Svensson som helt klart är sevärd.

Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data
Handbollens huvudpartner
Md obos
Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub