Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

HOLMBERGS HÖRNA: Tack och adjö, OV!

Publicerad 2021-03-03 12:58
Walle
Walle Holmberg
Strax efter halv nio på tisdagskvällen var det över. OV Helsingborg dråsade ner i ett stort svart hål. När det så småningom börjar ljusna igen i hålet upptäcks verkligheten: Nästa säsong spelar OV sin handboll i allsvenskan.

Det låter ju fint, men i själva verket handlar det bara om den näst högsta serien i Sverige. Förra säsongen klarade OV sig kvar i Handbollsligan tack vare coronan som satte stopp för både slutspel och kval. Ett år senare finns inte den "hjälpen". Nu blir det för OV att ta emot lag från handbollslmetropoler som Anderstorp, Vinslöv, Torslanda, Kärra och allt vad de heter. Inget ont om de här lagen, men det är inte precis matcher vare sig OV eller andra i Helsingborg som bryr sig om handboll riktigt längtar efter.

Hur kunde det då så illa som det gjort för OV? Det finns en hel del svar på en sådan fråga. Ett av dem är att OV förlorat "fel" matcher. Mot de lag, som likt OV, kämpat för att inte åka ur har det på åtta matcher bara blivit sex av 16 möjliga poäng. Då är det svårt att klara sig kvar i den högsta serien.

Handboll är en stor sport i Helsingborg. Faktum är det bara är två städer i Sverige som haft fler lag i den högsta serien

1934 - 2020 än Helsingborg: Stockholm med 13 lag och Göteborg med elva. På tredje plats återfinns Helsingborg med sina fyra: Vikingarna, Göta, Olympia och OV Helsingborg. Fyra SM-guld har två av dessa jag spelat hem: Vikingarna tre och Göta ett.

Påpekas ska att Stockholm, som är den stad som haft flest lag i den högsta serien, inte haft ett enda den här säsongen. Men där har sporter som ishockey, basket och bandy tagit över. Så är ju knappast fallet i Helsingborg...

Det är med andra ord inte "vilket lag som helst" som åker ur Handbollsligan.

Frågan är när OV är tillbaka i den högsta serien. Naturligtvis svårt att ge ett entydigt svar på, men får OV behålla stommen av den här säsongens lag bör det bara ta ett år.


Walle Holmberg
Officiell Huvudsponsor
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data

VINSTNUMMER

TORSDAG 25/1 ⋅ 21030
LÖRDAG 27/1 ⋅ 20877
FREDAG 9/2 ⋅ 02407
LÖRDAG 10/2 ⋅ 04158
LÖRDAG 16/3 ⋅ 00842
ONSDAG 20/3 ⋅ 00007

Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub