HOLMBERGS HÖRNA: Stenhårt i toppen

Publicerad 2018-11-01 13:43
Walle
Walle Holmberg
Det är verkligen tätt i den allsvenskan toppen. Tre lag har skrapat ihop elva poäng. OV toppar tack vare bättre målskillnad. Att det är just OV samt Hallby och Rimbo som är de tre topplagen är knappast någon överraskning. Alla tre var topptippade innan säsongen drog igång.

OV fick med sig en poäng från Rimbo i senaste omgången. Och det kanske OV ska vara nöjt med. Det var en tuff, tät och jämn match från början till slut.

Men visst måste det reta en aning att OV missade tre straffkast. Det är litet för mycket. Frågan om i vilken sport det är lättast respektive svårast att göra mål dyker upp med jämna mellanrum.

De flesta är nog överens om att det är lättast i bandy - stor mål och liten boll.

Sedan är det svårare att avgöra var det är svårast vad det gäller fotboll, handboll och ishockey. Själv tycker jag att det måste vara svårast i ishockey. En målvakt som med alla sina skydd täcker upp det mesta. Mellan fotboll och handboll är det hugget som stucket. Tycker kanske det är något lättare i handboll, eftersom straffskytten är så pass nära mål.

När OV senast fick med sig med ena poängen från Rimbo mötte man ett hemmalag som konsekvent plockar ut målvaktenoch spelar med sju utespelare när laget går till anfall. Vad jag tycker om det? Nja, inte precis något som jag står upp och jublar över. Tycker att regeln om att det är tillåtet att göra så inte hör hemma i handboll. Framförallt när laget som spelar med sex utespelare lyckas få tag i bollen och hystar den över hela planen för att försöka få in den i ett tomt mål. Tycker inte att det har mycket med handboll att göra, även om det jublas litet extra när OV-målvakten Michael Andersson gör det i hemmahall.


Walle Holmberg
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub