Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

HOLMBERGS HÖRNA: Sämst när det gäller

Publicerad 2020-01-23 13:16
Walle
Walle Holmberg
För en dryg vecka sedan stötte jag på Caj Åke Andersson, en gång tränare i dåvarande Vikingarna, bland annat när det blev SM-guld 1981 samt under två år svensk förbundskapten. Naturligtvis började vi snacka om pågående EM. När Sveriges chanser under fortsättningen av turneringen kom på tal bara skakade han på huvudet. – De är för dåliga, muttrade han.

Och då hade inte ens det riktiga bottennappet mot Portugal spelats...

Caj Åke dömde alltså ut det svenska landslaget och chanserna att ta sig långt i detta Sveriges eget EM.

Han blev dessvärre sannspådd. Det finns ett uttryck som säger: "Bäst när det gäller". När det gäller den svenska insatsen i EM passar det bättre med "Sämst när det gäller".

Först visst borde Sverige återfunnits i någon av fredagskvällens semifinaler. Nu blir vi bara sjua och det är inte godkänt.

Insatsen mot Portugal i den första matchen i mellanrundan blev början till slutet för Sverige. Norge väntade i den andra matchen och den väntade förlusten gjorde att Sverige stod på noll poäng efter två omgångar. Chanserna att sig till semifinal var borta.

En starkt bidragande orsak till att det gick så dåligt för Sverige i det egna EM:et stavas skador. Redan innan EM drog i gång stod det klart att Sverige skulle få klara sig utan både Kim Andersson och Mattias Zachrisson. Precis innan EM-premiären visade det sig dessutom att Albin Lagergren inte skulle kunna spela. Därmed försvann vår sista vänsterhänte spelare på höger nio. Albin återkom visserligen, men då var det i stort sett så dags. Hans frånvaro under inledningen visade sig bli alltför dyrbar.

Och inte blev det bättre av att Jesper Nielsen försvann efter skada. Jesper är vårt stora och tuffa försvarslås. Utan honom blev det inte lika tätt bakåt.

EM går vidare utan Sverige. Det lär märkas på läktarna i Tele 2 Arena.


Walle Holmberg
Officiell Huvudsponsor
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data

VINSTNUMMER

TORSDAG 25/1 ⋅ 21030
LÖRDAG 27/1 ⋅ 20877
FREDAG 9/2 ⋅ 02407
LÖRDAG 10/2 ⋅ 04158
LÖRDAG 16/3 ⋅ 00842
ONSDAG 20/3 ⋅ 00007

Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub