Ov banner03 200601

HOLMBERGS HÖRNA: Målvakterna spelar huvudrollen

Publicerad 2020-01-08 12:45
Walle
Walle Holmberg
Förberedelserna är avklarade. Nu kan inte mer göras. Bara att invänta premiärmatchen mot Schweiz inför ett fullsatt Scandinavium på fredag kväll. För svensk del handlar det om Schweiz i premiärmatchen. En del varningens fingrar har höjts för schweizarna, framförallt för att de så konsekvent spelar utan målvakt och med sju spelare i anfall. Men jag skulle bli mycket förvånad om Sverige inte kan rå på Schweiz med stödet från ett fullpackat Scandinavium i ryggen.

Allt annat än att Sverige tar sig vidare från gruppen, som också innehåller Polen och Slovenien, vore ett stort misslyckande. Men sedan blir det betydligt värre i mellanrundan, där bland annat Danmark, Norge och Frankrike troligen kommer att att vänta.Eftersom bara två lag tar sig till semifinal gäller det för Sverige att ha två av de här starka lagen bakom sig. Och det kan bli svårt – ja till och med mycket svårt.

Sverige har inför EM genrepat mot Egypten, två gånger till och med. I den först blev det seger med ett mål, i den andra med tre.

Men det var inte något som publiken vare sig i Idrottshuset i Jönköping eller i Estrad i Alingsås att stå upp och jubla.

Sverige hade problem med Egypten, framförallt då i den första matchen. Visst tillhör egypterna de bättre av de icke-europeiska lagen, men är så pass mycket sämre att de inte ska bereda Sverige problem.

Det gjorde de definitivt i den första matchen och hade det inte varit för en viss Andreas Palicka i mål i den andra hade det även blivit en rejäl match in på mållinjen även där.

Nu blev det inte så , till stor del beroende på Palickas storspel i den första halvleken.Sverige släppte bara in åtta mål för paus och Palicka kom upp i mäktiga 56 i räddningsprocent. Det innebar att han räddade mer än vartannat skott.

Sverige ledde med tre bollar i paus. Den andra halveken fick Palicka se frånavbytarbänken. Då spelade egyptierna jämnt med svenskarna: 16–16.

Men Sverige har inte bara Palicka mellan stolparna. På läktarna i Alingsås satt Mikael Applegren, betraktad som strået vassare som målvakt. Så ska Sverige gå långt i detta EM så kommer målvakterna att spela huvudrollerna.


Walle Holmberg
Md vistallerupp
Vår huvudpartner
Md handbollsligan
Md ov puff ovklader linje 230x175
Md 320x160px mobilen
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub