Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

HOLMBERGS HÖRNA: Här är det kvalfyllt

Publicerad 2021-04-29 12:10
Walle
Walle Holmberg
Det är kvalfullt värre för svensk handboll för tillfället. Hittills i år har (och är) svenska damer och herrar varit inblandade i fyra olika kval - två till OS, ett till VM och ett till EM.

Det sista (herrarnas EM-kval) är visserligen inte avslutat, men redan nu kan konstateras att det blivit full pott. Både herrarna och damerna är därmed klara för OS i Tokyo i sommar. Dessutom är damerna VM-kvalificerade och herrarna klara för EM.
Bara att konstatera att svensk handboll för tillfället håller till i den yppersta världseliten.
En stor anledning till det tror jag står att finna i de nya förbundskaptenerna – Glenn Solberg för herrarna och Thomas Axnér för damerna.
Några större meriter som tränare hade Solberg inte när han kom till Sverige, desto fler som spelare. Han gjorde bland annat 122 landskamper för Norge 1994–2008.
Men i det svenska landslaget har han så här långt gjort storsuccé. På de 15 landskamper han hunnit med som förbundskapten har det bara blivit en förlust - i VM-finalen mot Danmark. Och det var en match som Sverige mycket väl kunde vunnit.
Att det svenska landslaget är väldigt starkt fick vi ett nytt bevis för så sent som i onsdags, då Rumänien blev överkört i EM-kvalet. Rumänien är visserligen inte längre den starka handbollsnation man en gång varit, men det svenska laget visade ändå upp sådana kvaliteter att en plats i den absoluta världstoppen är given.
Tittar vi individuellt har Sverige många spelare som tillhör den yppersta världseliten. Tänker främst på målvakten Andres Palica och spelmotorn Jim Gottfridsson. Palicia har aldrig varit så bra som han är nu och Gottfridsson är en spelmotor, som inte många lag har förmånen att ha.
Har det gått väldigt bra för Solberg och hans herrlandslag, så är det inte mycket sämre för Thomas Axnér och hans blå-gula damlandslag. Thomas är ny på posten och har redan hunnit visa att han mer än väl fyller ut kaptenskostymen.


Walle Holmberg
Officiell Huvudsponsor
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data

VINSTNUMMER

TORSDAG 25/1 ⋅ 21030
LÖRDAG 27/1 ⋅ 20877
FREDAG 9/2 ⋅ 02407
LÖRDAG 10/2 ⋅ 04158
LÖRDAG 16/3 ⋅ 00842
ONSDAG 20/3 ⋅ 00007

Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub