HOLMBERGS HÖRNA: God råd är dyra, OV

Publicerad 2018-03-08 11:20
Walle
Walle Holmberg
Nu är goda råd dyra för OV Helsingborg. Förlust hemma i Helsingborg Arena mot Alingsås på söndag samtidigt som Karlskrona tar minst en poäng i Ystad Arena – då är det kört. Då blir det spel i allsvenskan för OV nästa säsong. Och det är något klubben minst av allt önskat. Hur har då OV kunnat försätta sig i den här situationen?

Som jag ser det finns det två anledningar: Skador och bortaspelet.

OV har haft en närmast osannolik otur med skador. Det började med vänstersexan Mathis Meltzer gick sönder långt innan seriespelet dragit igång. Och det först under den senaste månaden som han har varit tillbaka.

Sedan kom i snabb följd två nya rejäla bakslag för OV: Först gick Oskar Hansson sönder och sedan David Florander.

Och det är inte vilka spelare som helst. Oskar är lagkapten, playmaker och den drivande kraften. En sådan spelare är svår att ersätta. OV försökte med Sasa Puljizovic, men det visade sig att han riktigt kom upp i Oskars klass.

Florander var när han skadades lagets främste målskytt och en sådan är det hart när omöjligt att skaka fram mitt under säsongen.

Så har vi det här med bortaspelet. På 14 försök har OV inte lyckats vinna en enda bortamatch. Och det håller naturligtvis inte.

På söndag väntar alltså Alingsås i Arenan, ett gästande lag som redan är klart för slutspel och kanske inte har så mycket att spela för. Sådana lag är alltid luriga att möta. De kan uppträda viljelöst som ett lag som inte har något att spela för, men kan samtidigt slappna av på ett sätt som gör att de kan spela ut. Vi får hoppas på de förstnämnda. I annat fall är det nog kört.


Walle Holmberg
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub