HOLMBERGS HÖRNA: Det här duger inte, OV!

Publicerad 2018-02-09 15:51
Walle
Walle Holmberg
När det behövdes som bäst presterade OV Helsingborg som sämst. När OV tillfälligt flyttade tillbaka till sitt kära Idrottens hus och närmre 1000 fanns på plats på läktarna föredrog OV att bjuda på riktigt mager kost, ja, faktiskt på säsongens bottennapp.

Då tänker jag främst på de sista 18 minuterna, då OV bara gjorde två mål. Med två mål på 18 minuter vinner man inga matcher. Håller den usla målskörden under en hel match blir det totalt inte mer än sammanlagt sju mål. Och det räcker knappas att gå till pausledning på...

Det är inget fel på viljan och energin, men det blev inte mycket av det. De fastnade för de mesta i Ricohs försvarsmur.

Varför blev det då så här denna kylslagna onsdagskväll? Vet inte riktigt, men jag tyckte inte jag kände igen OV den här gången. Kan det vara så att när lag som exempelvis Lugi och Kristianstad – lag som OV normalt inte ska ha någon större chans mot – svarar för motståndet kan de helgröna spela mer avslappnat och därmed spela ut? Mot Ricoh, där OV kunde tilldelas ett visst favoritskap, var det spänt och stelt under stora delar av matchen. Under de förutsättningarna är det svårt att spela handboll.

I den här matchen saknade jag skadade Oskar Hansson och David Florander mer än tidigare.

Förlusten till trots håller sig OV fortfarande över det streck under vilket det är nerflyttning till allsvenskan som gäller. Men det var på håret i den här gången. Jumbon Karlskrona tog i hemmahall emot seriesuveränen IFK Kristianstad och ledde ett tag i den första halvleken med sju bollar. Men till slut vann Kristianstad med ett mål. Men segermålet gjorde Albin Lagergren inte förrän fem sekunder före slut.


Walle Holmberg
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub