HOLMBERGS HÖRNA: Både lätt och svårt att utse den bäste

Publicerad 2018-09-17 12:42
Walle
Walle Holmberg
Han hade de inte lätt, Patrik Anderson från företaget Loomis, som var matchvärd när OV Helsingborg premiärspelade i allsvenskan. Svårt för att det fanns så många som var bra att välja på, lätt för att vem han än valde kunde det knappast bli fel. Han fastnade för målvakten Michael Andersson och det gjorde Loomis-Patrik helt rätt i. Återvändare Andersson gjorde ingen besviken. Eller vad sägs om 28 räddningar och en hel del långa och precisa utkast som ledde till mål?

Frånsett den inledande kvarten sprakade det om OV när Lindesberg kom till Helsingborg Arena för premiärmatch.

Det som OV bjöd på i den här matchen var imponerande. Frågan är hur starkt Lindesberg är och kan vara en värdemätare på hur bra OV egentligen är.

– Jag har i alla fall inte tippat Lindesberg som ett topplag, säger OV-tränar en Ulf "Tubbi" Sivertsson.

Med tanke på den försiktige general han är bör det betyda att Lindesberg knappast kommer att till höra tabellens övre halva.

Frånsett detta finns det många fina och goda russin att plocka ur kakan den här gången. Ett tag var det så att jag satt och funderade på om jag inte med ganska stor framgång skulle kunna coacha det här laget. Det var ju som ett självspelande piano. Därför hade inte mycketbehövts göras. Det bara flöt på.

Att OV har den starkaste truppen i allsvenskan är nog de flesta överens om. Minst två riktigt bra spelare varje position tror jag inte något annat jag i den här serien kan visa upp.

Ett bevis på den fina bredden är att samtliga de elva utespelare som OV använde den här gången gjorde mål.

Ja, det var ytterst nära att även mål-Micke noterats i målprotokollet, men detlånga utkastet mot ett tomt Lindesbergs-mål tog i stolpens insida.


Walle Holmberg
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub