Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

HOLMBERGS HÖRNA: Avgörandet närmar sig

Publicerad 2020-02-19 13:05
Walle
Walle Holmberg
Avgörandet Handbollsligan börjar närma sig. Agnarna ska skiljas från vetet. Ett av lagen ska åka direkt ner i , tre tvingas kvala att vara kvar i Handbollsligan. Under torsdagen möter OV Helsingborg Varberg hemma i Idrottens hus (jo, matchen ska faktiskt spelas där!) och i händelse av OV-seger är det i praktiken klart det blir allsvenskt spel för hallänningarna. Och OV-seger bör eller rättare sagt ska det bli. Lagen har mötts två gånger den säsongen och vid båda tillfällena har OV avgått med klara segrar.

Fyra lag slåss för att undvika de tre kvalplatserna. Förutom OV är det Önnered, Guif och Hallby. Hallby ligger bäst till, men OV har en klar fördel gentemot övriga. Ska möta alla tre lagen, dessutom alla utom Önnered hemma.

Vinner OV mot Varberg är avståndet till Hallby på säker mark tre poäng. Kan med andra ord minska till en poäng om OV slår Hallby i hemmahall. Segern i den matchen är med andra ord ett måste, i annat fall tyder det mesta att det blir ett nervigt kval för OV.

OV:s damer hade som mål att ta sig till kval till den högstat serien den här säsongen. Det målet blir svårt att uppnå. OV-damerna har schabblat till det ordentligt på sistone och förlorat de tre senaste matcherna. Avståndet upp till kvalplats är hela fyra poäng och med bara fyra matcher kvar att spela. Och inte nog med det, under fredagskvällen väntar värsta tänkbara motstånd: Serieledande Kristianstad. När det båda lagen möttes i Kristianstad i höstas vann hemmalaget med hela 33–22. Det ska med andra ord mycket till för att det ska bli OV-seger i IH. I annat fall blev nog drömmen om spel i SHE bara en dröm.


Walle Holmberg
Officiell Huvudsponsor
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data

VINSTNUMMER

TORSDAG 25/1 ⋅ 21030
LÖRDAG 27/1 ⋅ 20877
FREDAG 9/2 ⋅ 02407
LÖRDAG 10/2 ⋅ 04158
LÖRDAG 16/3 ⋅ 00842
ONSDAG 20/3 ⋅ 00007

Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub