HOLMBERGS HÖRNA: Aj, aj, aj Oskar...

Publicerad 2017-11-08 12:12
Walle
Walle Holmberg
Aj, aj, aj – det var det första jag sade tyst för mig själv när jag fick veta att Oskar Hansson brutit båtbenet och är borta i minst sex veckor. Ett riktigt tungt besked för OV Helsingborg. Oskar Hansson är den spelare i OV jag mest av alla inte vill undvara.

Oskar har det mesta. För det första är han en riktig ledartyp – det är ju inte för inte som han är lagkapten.

Han är dessutom den kring vilket det mesta av anfallsspelet kretsar. Han styr det, han har ett hyfsat skott, han hittar allt som oftast rätt med sina inspel till linjefolket och han är duktig på genombrott. Hade han varit lika bra bakåt om framåt hade han varit den komplette handbollsspelaren.

Att ersätta Oskar rakt av går inte. OV har bara en spelare av den typen i sin trupp – Oskar Hanson. Första matchen utan Oskar valde OV att det dela upp Oskars anfallsroll på tre: Jonatan Wilthorn, Linus Nilsson och Oskar Joelsson. Dom har det som Oskar är så bra på, men inte i en och samma spelare. Och det är här problemet dyker upp. Det är naturligtvis inte optimalt att dela upp en spelares anfallsuppgifter på tre, men OV var så illa tvunget, eftersom det bara finns en Oskar Hansson i truppen.

Låna in en spelare då? OV lånade för någon vecka sedan Axel Morand från Lugi. Axel är vänstersexa och är tänkt att ersätta långtidsskadade Mathias Meltzer. Att låna in en vänster-eller högersexa är betydligt lättare än att få tag på en mittnia – i alla fall en av Oskar Hanssons klass. Sådana finns så klart i andra klubbar, men de är inte klubbarna alls pigga på att låna ut.

Så OV får fortsätta med sin, ska vi kalla det nödlösning. Det gick ju bra senast mot Aranäs, men det är ju ingen garanti för att det gör det även nästa gång, allra helst som Ystads IF då väntar i bortahall. YIF är svårfjällat i sin egen hall, där man så här långt bara förlorat en match – mot Kristianstad i premiären.

Hade tyvärr ingen möjlighet att se segermatchen senast mot Aranäs, men har snackat med en del som var där. De var imponerade av OV:s insats, särskilt då under slutet av matchen, då OV hade både två och till och med tre spelare på utvisningsbänken, men ändå lyckades göra två mål och vinna den perioden med 2–0. Det hör sannerligen inte till vanligheterna i handboll och visade att det här laget kan vinna utan sin store dirigent. Ett styrkebesked så gott som något.


Walle Holmberg
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub