Fjärde raka segern

Publicerad 2023-01-21 08:43
Ystad
En derbyseger är ju alltid lite skönare. Tredje för den här säsongen.
I derbymatchen mot Ystad IF hade såväl laget som publiken riktigt sköna vibbar och en seger skulle finnas inom ganska rimligt räckhåll. Givetvis sjönk inte denna känslan då en hel del underbara unga handbollsspelare som fyllde såväl en läktare som hela IH med sin hörliga entusiasm och hejade oavbrutet på sina hjältar där ute på planen.

Det blev egentligen i mångt och mycket en ganska konstig match, där man fick hela tiden känslan av att OV var det bättre laget, men hade samtidigt oerhört svårt att skaffa sig den där marginalen som gjorde att hemmapubliken kunde koppla av. Ystad IF låg hela tiden och lurade resultatmässigt och plötsligt så var gästerna från sydkusten i ledningen. Detta trots att målvakterna i hemmalaget än en gång stod för en strålande insats. Mest av allt minns man ju Kicki Brorssons direkt matchavgörande räddning vid ställningen 22-21 med bara sju sekunder kvar av matchen.

Men faktum är att endast tio minuter före slut, så leder faktiskt gästerna med 17-19 och inte mycket pekade på en hemmaseger, även om det som bekant svänger fort i den här sporten. Men ett målvaktsbyte gjorde att hemmalaget fick tag Ystads kantavslut – inte minst det sista - och kunde därmed bärga en oerhört skön hemmaseger inför storpubliken.

Många skötte sig utmärkt den här matchen och OV:s damer är inne i en oerhört fin form, vilket man kan behöva, då man nu går in i en period av tuffa matcher. Serieledande Boden och rivalerna Eslöv på bortaplan och toppkrigande Aranäs i IH den 12 februari. Dessutom har läget på skadefronten ljusnat betydligt, vilket gör att konkurrensen hårdnar allt mer om platserna.

Det som stack ut den här gången var än en gång Alexandra Larssons och Alice Hirsch pålitlighet från kanten, respektive från straffpunkten. Två moment som ofta fäller avgörande i matcherna. Moa Linden gör ett hästjobb och vilar inte många sekunder under en match - att hon orkar. Dessutom ett otroligt krigande av hela laget i försvaret, som gjorde det allt svårare för Ystad att komma till avslut. Även om det kanske känns trist, men så är det faktiskt den samlade laginsatsen som troligtvis är den främsta framgångsfaktorn. Nu jobbar man konstant för varandra och för klubbmärket, men inte minst för alla härliga ungdomar och vuxna i publiken som var på plats. En spännande match således mellan två lag där hemmalaget, med några minuters undantag satt i förarsätet, men där gästerna aldrig gav upp. Det blev en härlig start på en underbar handbollskväll.