Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

Drömstart förbyttes till mardrömsslut

Publicerad 2020-01-18 20:53
Efter 20 minuter och 10-4 på anslagstavlan, kunde man skönja en viss tillfredsställelse hos såväl spelare och ledare på den OV-gröna bänken. Och på planen brann spelarna av självförtroende - inte minst målvakten Leila Melcher, som vid tillfället låg på en räddningsprocent på närmare 80..! Men i takt med att gästerna knaprade in försprånget, började oron sprida sig i det tidigare så trygga hemmalaget.

I paus var matchen i princip jämn och tendensen fortsatte sedan in i den andra halvleken. Kärra gav ett vackert exempel på hur man kan "växa in i en match" och stod slutligen som välförtjänta segrare med siffrorna 20-24. OV:s stora bekymmer är kanske inte att man släpper in 24 mål. Ty även om Leila blir lite mänskligare, så gör hon och försvaret en helt okej insats sett över hela matchen. Problemet är väl snarare i andra änden av planen, där spelet lämnar en del övrigt att önska.

Dessvärre var det här ännu en i raden av "måstematcher" som bör vinnas, om man vill nå en plats som mynnar ut i ett kval till SHE. Att kamma noll i de två senaste matcherna - GUIF borta och Kärra på hemmaplan - gör tillvaron lite jobbigare för OV:s damer. Kommande åtta matcher väntar nämligen bland annat topplagen Hallby, Eslöv & Kristianstad. Det positiva i det här, är att dessa matcher spelas på hemmaplan och framför allt i Idrottens Hus känner tjejerna att man hör hemma på riktigt. Endast två förluster har OV inkasserat på hemmaplan denna säsong. Notabelt är att dessa två matcher har spelats i Helsingborg Arena och i Västergårdshallen. I Idrottens Hus är laget hittills obesegrade.!!

Dessa enstaka rader om den Allsvenska handbollsmatchen finner ni i Helsingborgs dagblad.