Daniel Engdahl om läget i laget

Publicerad 2022-08-15 15:08
Summering tr ning
Damerna har hittills spelat fyra träningsmatcher. Nu väntar en vecka ledigt ifrån matcher innan det är dags för dem att kliva in i ATG Svenska Cupen den 27 augusti. Läs intervjun med Daniel här.

Inför denna säsong har ni en trupp med många nya spelare, hur är känslan i truppen så här långt tycker du?

- Skulle säga att det känns väldigt bra än så länge. De nya tjejerna har kommit väl in både i laget och i spelet och känslan är att vi är längre fram spelmässigt än jag hade förväntat mig efter så här pass kort tid.

Vad skiljer denna grupp med tjejer från tidigare år, är det någonting du märkt redan nu?

- Framförallt har vi fått in betydligt mer skyttekraft på 9M än vad vi haft de senaste åren vilket märks både på träningar och matcher där det smäller mycket mer i nätet än tidigare. Vi har tappat ganska mycket i rutin sett till fjolårets trupp, men istället fått in extremt ambitiösa och målmedvetna spelare som inte är nöjda med att bara ha kommit till oss utan vill ta nästa kliv vidare också till nästa nivå.

Ni har spelat 4 träningsmatcher hittills varav 2 av dem i helgen. Vad är din övergripande känsla från matcherna?

- Vi har haft ganska varierat motstånd i matcherna hittills så det är lite svårt att veta vart vi står just nu. Bakåt sett har våra målvakter tagit vid där dem slutade förra säsongen även om försvaret framför är nytt. Jag gillar tendenserna jag ser bakåt än så länge där vi använder vår fysik och blandar med smartness. Vi har fortfarande många detaljer och situationer att fila på där innan vi är där jag vill vara, men är övertygad om att det kommer ju mer tid vi får tillsammans. Anfallsmässigt har vi haft ganska få tekniska fel vilket gjort att vi kunnat spela ut ordentligt och fått bra utdelning på våra spel, men behöver fortfarande hitta tajmingen bättre. I vårt omställningsspel har vi fått bra utdelning på vår andrafas hittills, men tycker vi har bra mycket mer att hämta i förstafasen.

Om du bryter ner det mer på detaljnivå, vad är det ni har gjort bra i dessa matcher?

- Målvaktsspelet har hållit hög nivå, tjejerna har spelat uppoffrande för varandra bakåt och har räddat varandra när kompisen jämte gått bort sig och vi har varit kompakta från 2 till 2, vi har fått ett bra flyt i andrafasen där vi gjort många bra val med enkla mål som följd, vi har jobbat med få tekniska fel som bidragit till fler avslut och mål och vi har haft större hot på fler positioner som öppnat för luckor då det varit svårt för motståndarna att sortera ut några toppar.

Är det någon eller några spelare som du tycker har utmärkt sig extra i dessa matcher?

- Kanske ett tråkigt svar, men tycker det är olika spelare som har klivit fram alla matcherna hittills. Tycker det är kul att se våra nyförvärv komma in och ta för sig och vara helt orädda, speciellt de yngre tillsammans med våra andra yngre spelare som visar att dem vill ha mycket speltid.

Denna vecka har ni matchledigt och sen den 27e augusti går ni in i ATG Svenska Cupen där ni startar mot Boden hemma. Vad tränar ni extra på fram till tävlingsstart?

- Vi fick oss en liten snyting och tankeställare i sista träningsmatchen mot ett danskt lag i helgen, där det blev tydligare vad vi har att arbeta på och vart vi brister. Kommande veckan ska vi fila mer på vårt försvarsspel där vi behöver få upp aggressiviteten ett par snäpp och jobba med att hitta rätt höjd mot motståndarna och bli bättre på att styra dem dit vi vill ha avsluten.

Vad är det för OV Helsingborg vi kan förvänta oss att se denna säsong?

- Som alltid när vi spelar så är det full fart framåt – håll tätt bakåt som är vårt signum. Det är ett mer fysiskt större lag nu gentemot tidigare där jag hoppas vi kommer kunna utveckla försvaret ytterligare med fler lätta omställningar som resultat. Framåt sett är det ett mer skyttestarkt gäng, men också ett lag med större hot på fler positioner där ännu fler vill ta ansvar och göra målen.

Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data
Handbollens huvudpartner
Md obos
Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub