Ov banner03 200601

Damseger mot Ystad IF

Publicerad 2021-09-19 19:58
Ellinor
Ellinor Fahlstedt är åter med i laget, vilket betyder ökad stabilitet och rutin så det räcker och blir över.
Damlaget kan nu lägga ännu en seger till de övriga och den här gången var det Ystads IF som stod för motståndet. Detta Ystad som spelar i division 1, men kunde mycket väl redan idag ha varit ett allsvenskt lag. Några år av lite otur och en på grund av pandemin avbruten serie, gör att man fortfarande huserar i serien under OV:s. Detta till trots var det ett mycket kompetent motstånd, så därför skall OV-damernas insats på intet sätt förringas.

Ännu en gång ska segern tillskrivas hela lagets insats och det faktum att alla utespelare åter igen finns med i målprotokollet, känns snarast som den regeln som numera bekräftar truppens bredd.

Anfallsspelet går hela tiden framåt och den här gången satt den biten stundtals riktig bra. Beträffande försvaret, så är det ju en ynnest att få se Ellinor Fahlstedt tillbaka i gammal fin form. Hennes blotta närvaro gör hela laget bättre och hon ser ju faktiskt mer spelsugen ut än någonsin.

Formkurvan pekar således uppåt och det gör också färdriktningen i den inledande seriematchen första veckan i oktober. Då bär det nämligen iväg 148 mil norrut, där Boden tar emot OV:s damer med varma servetter och kanske med en och annan minusgrad. Till Budapest är det t.ex. endast 140 mil och absolut inga minusgrader i dessa tider – bara som en ren information.

Tendensen för damlaget känns allt mer positiv och nu ska det bli oerhört spännande att följa detta lag som ju dessutom inför säsongen har flyttat upp ett antal ungdomar från de egna leden. Detta plus några spännande nyförvärv och vi har den mix som ska ta OV:s damlag ytterligare ett steg framåt den här säsongen. Innan seriestarten kommer det ett ypperligt erbjudande, hur ni bäst följer vårt damlags framfart på bortaplan. Här hemma följer ni det givetvis på plats, då det efter den 26 september är fritt fram för publik igen.

Mats Svensson
Md biljett online
Vår Huvudpartner
Officiell Hotellpartner
Md has logo 1
Md ov puff ovklader linje 230x175
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub