Ov banner03 200601

Damlaget studsade tillbaka

Publicerad 2019-11-30 15:53
Efter förra veckans något överraskande hemmaförlust tar vårt damlag revansch på sig själv och vinner nästan lika överraskande på bortaplan, mot fjärdeplacerade Kärra. Därmed återtog man kvalplatsen från just Kärra och kopplar ett allt större grepp om en plats på den övre halvan. Men serien är jämn och ett par prestationer under normal nivå, innebär tämligen omgående helt nya förutsättningar.

Dagens seger var ännu ett resultat av en bra lagmaskin, där många går in och gör sitt jobb. Under den första halvleken, då matchen i princip avgörs (17-10 till OV i paus), är de flesta i laget medverkande till en helgjuten insats. Och i vanlig ordning låg målvaktsspelet på en med allsvenska mått mätt, synnerligen hög nivå. Leila Melcher fick också motta priset som bäste spelare i hemmalaget, efter en i princip hundraprocentig insats.

Nu på lördag väntar gäster från Eskilstuna till Idrottens Hus klockan 14:00. Ett GUIF som har haft det trögt så här långt i seriespelet, men som säkert kommer oerhört taggad ner till Helsingborg, för att göra precis som Hellton – vinna över OV på bortaplan. Den här gången tror jag dock att våra tjejer är förvarnade och kommer att göra allt för att följa upp den här fina skalpen med ännu en.

Mats Svensson
Md vistallerupp
Vår huvudpartner
Md handbollsligan
Md ov puff ovklader linje 230x175
Md 320x160px mobilen
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub