Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

Damlaget mot nya mål

Publicerad 2020-10-30 09:23
Img 3070
Uffe på matstudio instruerar en engagerad samling handbollsspelare
En handbollsträning i oktober, dagarna efter en svidande förlust kan ju vara helt vidrigt trist. De misstag man gjorde i den senaste matchen, skall ältas och korrigeras. Kan man då istället vända detta till något positivt och kanske för en kväll tänka på något helt annat. Inte kanske bara ta sikte på hur man bäst når fram till ett handbollsmål, utan snarare hur man med gemensamma krafter fixar till ett smakfullt mellanmål. Således är det inte målet som är det viktigaste, som någon klok poet en gång i tiden konstaterade, utan snarare vägen dit och hur man tillsammans når dessa mål.

Av detta skäl bestämde man att byta ut Arenans C-hall för en måndagskväll, mot ett kök helt i paritet med de som de tävlande i Sveriges mästerkock äntrar varje vecka. Tänk att vi i Helsingborg har denna möjlighet på Berga, där Du kan arrangera kurser, företags och föreningsevent, trevliga sammankomster eller helt enkelt bara göra något kul tillsammans med vänner. Ett event där matlagning, samarbete och lärande under synnerligen lättsamma former står i centrum.

Skratten studsade likt handbollar i köket och de högljudda resonemangen kring vilka ingredienser som skal ingå i kryddblandningen eller i dressingen, visade med all önskvärd tydlighet vilket engagemang tjejerna tog sig an denna uppgift. Den Mexiko-inspirerade förrätten följdes upp av en s.k. Angusburgare eller ett vegetariskt alternativ för de som så önskade och allting smakade alldeles utmärkt, enligt kockarna själva. Att man sedan hade lagt in ett tävlingsmoment under kvällen, där det gällde att grilla ett ägg (!!), var ju givetvis inget som gjorde arrangemanget mindre populärt.

-"Tävlingar älskar ju alla i det här gänget" säger lagkapten Emelie Kristiansson. –"Bara reglerna är tydliga redan från start – annars kan det bli liv i gruppen", fortsätter Emelie, med ett skratt. Tränare Fredrik Björkman tycker dessutom att det här är ett ypperligt sätt svetsa samman gruppen, på ett lite lättsammare och annorlunda sätt. Efter ett par timmar, gav sig gänget ut i höstrusket såväl mätta som nöjda, efter att ha fått vara med om en kul och ny upplevelse där helt nya mål stod i fokus.

Mer om evenemanget kommer i kommande avsnitt av OV-podden, som publiceras på hemsidan inom kort.

Mats Svensson
Md img 3086
Sofia fångar en citron lika lätt som en handboll.
Md img 3082
Ellinor Fahlstedt på jakt efter ingredienser till kryddblandningen
Md img 3073
Wibbe, Wilma och Linnea är fokuserade på uppgiften
Officiell Huvudsponsor
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data

VINSTNUMMER

TORSDAG 25/1 ⋅ 21030
LÖRDAG 27/1 ⋅ 20877
FREDAG 9/2 ⋅ 02407
LÖRDAG 10/2 ⋅ 04158
LÖRDAG 16/3 ⋅ 00842
ONSDAG 20/3 ⋅ 00007

Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub