Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

USM: Gör A-killarna 05-gänget sällskap till steg 4?

Publicerad 2020-01-17 13:11
Pa steg1 laget
Vi håller tummarna för OV:s A-killar, som i helgen åker till Stockholm när steg 3 avgörs.
På lördag och söndag, 18-19 januari, är det steg 3 för P16 som gäller. OV:s 05:or tog sig till steg 4 förra helgen och nu håller vi tummarna för att det går vägen även för våra A-killar. Damjuniorerna hade däremot inte marginalerna på sin sida och har spelat färdigt i USM för den här gången.

Helgen som gick var det P14 och damjuniorernas tur att spela steg 3. P14 gick vidare som 2:a i sin grupp när Lödde ( gruppetta) Västerås, Halmstad, Hammarby gästade Idrottens Hus i Helsingborg. Damjuniorerna begav sig till Partille Arena där Sävehof, Skåre (Karlstad) och Göksten (Eskilstuna) stod för motståndet.

Pojkar 14 vidare till steg 4

Från Idrottens Hus lät det hälsas från ett glatt gäng OV-killar att kämpaglöd och härlig gemenskap i truppen gav fint resultat i tuffa och roliga matcher.

Tränarnas kommentar efter helgen lät så här:
"Vi vinner på att vi är en tight grupp som kämpar för varandra och hjälper varandra under och utanför planen. Vi är stolta tränare!"

Matchens lirare i P14: Elliot Eriksson, Oskar Nilsson, Olle Cederfeldt och Antonio Emgård

Damjuniorerna hade inte marginalerna på sin sida

I Partille blev det betydligt tuffare för damjuniorerna som i första matchen inte hade mycket att sätta mot erkänt duktiga Sävehof med idel stjärnor i laget. Efter att ha spelat lika mot Skåre så hade tjejerna allt i egna händer. Med en vinst mot Göksten i sista matchen så hade en plats i Steg 4 varit klar. Matchen var tight rätt igenom och det var inte förrän i sista matchminuten som det avgjordes. Marginalerna var tyvärr inte med detta kämpande fantastiska lag i denna match och det blev förlust med ett mål.

Även om besvikelsen var förödande efter matchen så är det en strålande insats av juniortjejerna som åkte till Partille med skador på Emma Torvaldsson, Elin Vald och Josefine Witting. Som om inte det vore nog så bröt Hilda Sölving foten och Emmanuella Orisakwe fingret inom loppet av någon minut i andra matchen mot Skåre!

Damjuniorerna, där Emma Ahlin blev matchens lirare i en av matcherna.


Matchens lirare: Wilma Lundblad och Emmanuella Orisakwe

Steg 3 för P16 i Stockholm nu till helgen

Nu vänder vi blickarna framåt mot steg 3 för OV:s A-pojkar. Nu i helgen, 18-19 januari beger de sig till Stockholm och möter där Skogås HK, Spånga HK, Norrköpings HK och Lödde Vikings HK. Två lag går vidare till steg 4 i mars. Lycka till, killar! Vi ser fram emot ännu en spännande handbollshelg.

Så följer du laget i helgen:

Helena Gardevall
Officiell Huvudsponsor
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data

VINSTNUMMER

TORSDAG 25/1 ⋅ 21030
LÖRDAG 27/1 ⋅ 20877
FREDAG 9/2 ⋅ 02407
LÖRDAG 10/2 ⋅ 04158
LÖRDAG 16/3 ⋅ 00842
ONSDAG 20/3 ⋅ 00007

Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub