Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

När ungdomen knackade på dörren, avgjorde de rutinerade

Publicerad 2021-02-27 19:24
Sk rmavbild 2021 02 27 kl. 19.53.54
Tre tjejer som ger hopp om framtiden
Efter en rivstart av SHE-erfarne Alexandra Larsson, tog sedermera en annan spelare med snarlik erfarenhet - Wiktoria Gustafsson - dessutom från samma klubb (HEID) över tillställningen och båda var tillsammans med lagkapten Emelie Kristiansson tungt vägande till den för OV så positiva utgången av lördagens allsvenska match. Lägg därtill en målvakt – Leila Melcher - som av naturliga skäl, hade stenkoll på motståndarna och ni har ingredienserna till den härlig anrättning som serverades i Idrottens Hus denna strålande eftermiddag. Hela 20 mål låg den förstnämndas trio bakom, medan den sistnämndas räddningsprocent landade på över än det dubbla. I paus låg den 50% och det var då den här segern grundlades.

I takt med att lagen positionerar sig alldeles strax bakom ledarduon (Kärra & Aranäs) som krigar om direktplatsen uppåt, tar OV viktiga poäng i jakten på den symboliskt viktiga tredjeplatsen. Egentligen har det ingen betydelse om man slutar trea eller sist i Allsvenskan, då inget lag åker ur ett år som detta. Och bara segrarna går upp, medan tvåan kvalar mot laget som hamnar näst sist i SHE. Men en tredjeplats i Allsvenskan klingar givetvis gott i inför framtiden förväntansfulla öron.

Och apropå framtiden kan vi glatt konstatera att det bultas rejält med ungdomliga händer på A-lagsporten i OV Helsingborg för tillfället. Och det utav händer som är lika gröna som tröjfärgen dessa tjejer har burit sen dom tog sina första steg över sidlinjen på en handbollsplan. Det är så oerhört glädjande när spelare får chansen och verkligen tar den och det gäller inte minst OV:s Johanna Engdahl (född 03) som närmast kommer direkt från juniorlaget och går in i en A-lagsmatch med en respektlöshet som är så befriande och genuint äkta. Två kantlägen resulterade nämligen i lika många mål i den fösta halvleken och plötsligt lös den ystra februarisolen väldigt mycket mer genom IH:s takfönster. Och strålade ikapp med en vänstersexa, som i samma sekund tindrade med hela kroppen. Detta efter en allsvensk start som ger väldigt mycket hopp om framtiden.

När sedan Ronja Jenemark och Wilma Lundblad träder in i tillställningen inser man att OV:s Allsvenska damlag är en synnerligen behaglig mix av rutin och ungdomlig entusiasm. För en utomstående känns det som att alla är trygga i sina roller och det är en framgångsfaktor som inte går att underskattas. Lägg därtill Tova Haggren, Sofia Andersen som också i högsta grad är med och krigar om platserna i A-aget. Det ska bli oerhört spännande att följa OV:s damlag kommande år och inom en inte allt för avlägsen framtid, kommer förhoppningsvis detta lag vara ett av de som tar steget upp i det finrum som är allas strävan i denna serie. Dessutom önskar vi Fredrik Björkman synnerligen välkommen tillbaka på bänken, efter några månaders frånvaro på grund av tillökning i familjen.

Resultat 31-25 (15-11)

Målskyttar:

  • Wiktoria Gustafsson 8
  • Emelie Kristiansson 7
  • Alexandra Larsson 5
  • Anna Wibring 3
  • Johanna Engdahl 2
  • Mimmi Lundin 2
  • Sally Sivertsson 2
  • Anne Lind1
  • Linnea Thulin1
Mats Svensson
Officiell Huvudsponsor
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data

VINSTNUMMER

TORSDAG 25/1 ⋅ 21030
LÖRDAG 27/1 ⋅ 20877
FREDAG 9/2 ⋅ 02407
LÖRDAG 10/2 ⋅ 04158
LÖRDAG 16/3 ⋅ 00842
ONSDAG 20/3 ⋅ 00007

Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub