Ov helsingborg banner 2023 1170x330

Strålande start på säsongen.

Publicerad 2023-09-17 22:25
Hela ov
Herrarna och damerna startade sina respektive allsvenska säsonger på bästa vis, med två segrar
För OV:s båda allsvenska lag var det lite småkluriga uppgifter i premiären. För herrarnas del gällde det att ta sig an Torslanda, som knappast tillhörde de mer betrodda i förhandstipsen. Men som alla vet så är premiärer vanskliga och inte allt för sällan så sker de mest oväntade resultat. Dock startade OV:s herrar såväl säsongen som premiären på bästa sätt. Efter fem minuter ledde hemmalaget med 3-0 och efter ytterligare 10 minuter var ledningen uppe i klara 10-4. Och även om Torslanda aldrig gav upp tanken på att ta en skön bortapoäng i premiären, kändes det aldrig som att gästerna på allvar skulle hota OV denna eftermiddag. Mest spännande var det väl kvarten före slut, då det endast skiljde två bollar lagen emellan. Men avslutningen på matchen gick helt och hållet i det gröna hemmalagets tecken.

Trots att OV:s herrar har en dryg handfull spelare på skadelistan, visar man ändå upp en bredd som skickar signaler om att förhandstipsen om en topplacering inte helt är tagna ur luften. Nu var det här ju bara en första match i en lång rad, så inga större växlar ska dras efter den här insatsen. "En premiär ska bara vinnas", har tränare Toni Johansson nämnt mer än en gång och det är ju bara till att hålla med om detta. Till hemmalagets bäste spelare utsågs nya och rutinerade målvakten Espen Christensen, som med all önskvärd tydlighet visade att han kommer att vara en stor tillgång kommande säsong. Slutsiffrorna skrevs till 33-28 och bäste målskytt blev nyförvärvet Anton Lindblom som fortsätter att ösa in mål i Allsvenskan – numera i OV-tröjan.

Om herrarnas match kändes som en trolig hemmaseger, så var damernas uppgift lite mer oviss. Visst är gästande Alingsås nykomlingar i serien och såklart är det många som tror att årets upplaga av OV dam är aningen slagkraftigare än tidigare årgångar. Men efter en halvlek kunde man konstatera att gästerna är precis vad man har visat på försäsongen, en nykomling att räkna med på riktigt. Bortaledning med tre bollar i paus föranledde säkert ett och annat allvarsord från hemmalagets ledarteam. Och mycket, för att inte säga precis allt, blev bättre under den andra halvleken. En halvlek som OV f.ö. vann med hela 17-8..!!

De tekniska felen var som bortblåsta och till en entusiastisk hemmapublik lyfte sig OV:s damer likt en drake, i den motvind som präglade den första halvleken. Hanna Eldås gjorde precis allt rätt från kanten, Alice Hirsh satte såväl straffar som skott på distans och Agnes Bladh hittade in med inspel, de gånger då hon inte själv valde att trampa igenom. Lägg därtill Johanna Brejdings målvaktsspel och Sofia Andersens försvarsinsats och ni har ytterligare ett par ingredienser som fick den här vågskålen att tippa över till hemmalagets fördel. När sedan Alexandra Larsson fortsätter att va så (förlåt) jäkla bra som vi bara har vant oss vid – ja då vinner man såna här matcher till slut. Larsson fick dessutom priset som bäste hemmaspelare i konkurrens med en del av ovan nämnda. Men än en gång vill man ju lyfta kollektivet i denna härliga trupp. Entusiasmen i laget och krigandet i den egna försvarslinjen, ger sköna vibbar inför fortsättningen på säsongen. Inte heller denna seger ska man dra för stora växlar på. Men det måste ändå vara en skön känsla att lyckas vända, mot en nykomling som jag tror kommer att störa många lag i den här serien.

Vi summerar denna ljuvliga sensommardag med två segrar som värmde precis lika mycket som en septembersol, som var på sitt allra bästa humör.

Mats Svensson
Md herr
Bäste målskytt Anton Lindblom med sina åtta mål
Md alexandra larsson
Alexandra Larsson utsedd till bäste spelare i premiären
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data
Handbollens huvudpartner
Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub