Storpublik fick se OV rycka upp sig

Publicerad 2024-02-09 21:17
Ovdans
OV dansar mot högre nivå och större utmaningar.
OV dansar vidare mot högsta serien. Över 2000 på läktaren i IH och till slut komfortabla 27–20 (12–11) mot Skånela. Trots lång måltorka inledningsvis var det aldrig någon fara. 21 matcher, 21 segrar – hyfsat facit.

Det svänger om OV, kan man lugnt säga. Men i slutändan är allt sig likt.

Skånela ledde med fyra bollar som mest. OV gjorde 1–0 i första minuten men radade sedan upp en provkarta på missade avslut och tekniska fel.

Casper Lindgaard Holmen trädde in den ena briljanta passningen efter den andra till sina lagkamrater, vilka turades om att missa ur det ena friläget efter det andra.

Ja, Skånela hade en bra målvakt också, Kenan Omerovic, som spikade igen helt i drygt tio minuter.

Dessbättre har OV TVÅ bra målvakter. Espen Christensen såg till att gästerna inte rusade ifrån med alltför många bollar före paus. Långsamt jobbade laget sig i stället in i matchen och tog ledningen för andra gången precis i slutet av första när Anton Lindblom fixade 12–11.

Sedan, med Micke Andersson mellan stolparna och bättre skärpa både framåt och bakåt, kom segerrycket i början av andra. Vi har sett det förut och vi såg det igen. OV, som länge hade problem med gästernas utgrupperade försvar, kläckte anfallskoden och gjorde fem raka mål och matchen kändes avgjord.

Målvakterna, Anton Lindblom, Calle Lindqvist och Casper Lindgaard Holmen är värda lite extra plus.

Hemmalaget bjöd upp till en svängig dans inför rekordpublik och på söndag kan biljetten till Ligan var klar, men då krävs att Varberg inte vinner. Annars får vi vänta ytterligare en omgång med att fira.

OV:s mål: Anton Lindblom 6, Elliot Eriksson, Calle Lindqvist och Casper Lindgaard Holmen 4, Emil Lindqvist och Marcus Björkman 3, Andreas Windahl 2, Johan Lundgren 1.