Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

Spurt gav poäng i säsongsavslutningen

Publicerad 2024-03-24 23:41
K rra
​Damlaget var sekunder ifrån att tangera det tidigare rekordet på 31 allsvenska poäng. I den svåra bortamatchen mot Kärra, ledde OV en enda gång och det var när det återstod en minut av tillställningen. Men Kärras sista avslut kostade OV en poäng men oj vad laget från Helsingborg kan vara stolta över sin insats denna eftermiddag i Lillkärrs-hallen.

Med en handfull spelare på skadelistan – bl.a. tre spelare som brukar hålla till på nio meter – fick de resterande kämpa som djur, för att hålla jämna steg mot ett utav seriens topplag. De som nu fick ta ansvaret på nio meter, påminner om hockeylaget Brynäs s.k. "Smurfkedja" anno tidigt 90-tal. Inte världens resligaste, men ack så mycket fart och fläkt som de levererar. Ideliga genombrott men även finurliga inspel, som giganten på linjen denna kväll – Klara Platoff – tog hand om så bra att även juryn som utsåg matchen bäste spelare hos gästerna föll pladask för hennes insats. En hel del spelare på skadelistan alltså, men även några som gjorde sin sista match i OV-tröjan – i alla fall för den här gången. Alexandra Larsson och Hanna Eldås har aviserat nya klubbadresser och vi önskar givetvis dessa båda all lycka i sina kommande uppdrag. Dessutom ber vi att få tacka era trogna anhöriga på läktarna, som hela tiden har varit ett stort stöd för såväl er som spelare men även för laget som helhet. Alexandra fick dessutom under eftermiddagen reda på i och med Ystad IF:s vinst, att handbollsligan väntar till hösten. En miljö som hon garanterat inte kommer att göra bort sig i - snarare tvärt om.

Vad Isabell Welander gör framöver står skrivet i stjärnorna, men givetvis vill vi även tacka henne för hennes insatser under säsongen. Anna Malmström som fick oss alla att sätta eftermiddagskaffet i vrångstrupen den sista hemmamatchen, då hon åtdrog sig en knäskada som sjöng korsband så det hördes hela vägen till akuten. Lyckligtvis så slapp hon detta trista besked och kan nu surfa vidare i livet utan bekymmer. Annie Svensson lägger nu handbollsskorna på en hylla en tid framöver och vi får väl se om hon någonsin kommer att doppa fingrarna i en klisterburk fler gånger. Efter 7 års spel i Allsvenskan och 20 år i föreningen, kan hon med gott samvete dra sig tillbaka. Även om skribenten den här gången är oerhörd part i målet, så får jag intrycket av att hennes insats för OV Helsingborg så här långt inte går att överskattas. Ett stort föreningshjärta och en notorisk pådrivare, som behövs i varje lag. Men så här är det i den här världen – "spelare kommer och spelare går, endast speakern består". 😉

OV avslutade således säsongen på ett strålande sätt och krigandet i försvaret gav sånär segern till OV. Endast en storspelande hemmamålvakt stoppade gästerna från tvåpoängaren och det är bara att lyfta på hatten för en sådan insats. Man brukar ju säga att "vi gjorde deras målvakt bra", men den här gången kan man med fog säga, att det där skötte Stina Littorin i hemmamålet alldeles själv med den äran. Hon var bl.a. stor skuld till att OV inte gjorde något mål under de sju inledande minuterna i båda halvlekarna!! I den andra dröjde det nästa nio innan Hanna Eldås gjorde lagets första mål. Hanna stod f.ö. för hela fem av OV:s elva mål under halvlek två.

Nu väntar en välförtjänt vila för tjejerna och tränarteamet och känslan inför kommande säsong är faktiskt väldigt positiv. Med väldig små steg närmar man sig den allra översta toppen av Allsvenskan. Betänk att man spelar jämt med Ystad IF på bortaplan – ett lag som nästa säsong spelar handbollsligan. Förhoppningsvis möts lagen igen, men då i en serie högre. Tack för mig för den här säsongen.

Mats Svensson
Officiell Huvudsponsor
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data

VINSTNUMMER

TORSDAG 25/1 ⋅ 21030
LÖRDAG 27/1 ⋅ 20877
FREDAG 9/2 ⋅ 02407
LÖRDAG 10/2 ⋅ 04158
LÖRDAG 16/3 ⋅ 00842
ONSDAG 20/3 ⋅ 00007

Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub