Ov banner dam herr weboriginal

Selma Zilic till OV Helsingborg

Publicerad 2019-07-05 11:00
OV Helsingborg Dam har värvat vänsterhänta högersexan Selma Zilic från HK Malmö. Zilic är född 1999 och har Dalhems IF som moderklubb.

OV Helsingborg Dam har värvat vänsterhänta högersexan Selma Zilic från HK Malmö. Zilic är född 1999 och har Dalhems IF som moderklubb.

Handbollen har funnits i Zilics liv sedan hon var åtta år. Hon gick på handbollsgymnasiet i Malmö och har både tagit sig till steg 5 i Ungdoms-SM samt deltagit på riksläger. Att ta steget till OV Helsingborg och allsvenskan ser hon som ett självklart val.

- Jag tvekade lite i början men lagets härliga energi och tränarnas uppmuntran gjorde så att valet blev självklart, säger Selma Zilic.

Steget från HK Malmö i division 2 är stort men det motiverar bara 19-åringen.

- De första träningarna har gått bra. Försäsongsträning är alltid tufft men det är kul med nya övningar och utmanande med ett helt annat tempo och styrka.

OV Dams sportchef Per Olof Persson är nöjd med sin värvning.

- Selma är en intressant spelare som vi haft ögonen på det senaste året. Hon har redan ett bra spelsinne och har bra och varierande avslut från kanten. Jag är väldigt glad att hon valt OV Helsingborg och jag är övertygad om att hon kommer att utvecklas mycket kommande säsong, säger Per Olof Persson.

Just chansen att utvecklas är en av de saker som lockat Zilic till Helsingborg.

- Genom att ta chansen att få spela på en högre nivå ger jag mig själv möjligheten att utvecklas, vilket är mitt främsta mål, säger Selma Zilic.

Hon håller även med sportchefen om sina styrkor.

- Jag är stark i mina genombrott man mot man och har ett väldigt varierat skott. Det ska bli kul att se hur långt vi kan ta oss i allsvenskan nästa säsong, säger Selma Zilic.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub