Sally Sivertsson klar för OV Helsingborg

Publicerad 2019-04-24 15:00
Sally sivertsson
Sally Sivertsson
OV Helsingborg har hämtat Sally Sivertsson från nyblivna seriekonkurrenten Kristianstad HK. Sally har KIF Kolding som moderklubb men spenderade merparten av ungdomsåren i Halmstad Handboll.

Redan som junior tog Sally Sivertsson plats i HK Drotts damlag och var med att ta upp laget från division två till Allsvenskan. Första året i Allsvenskan gjorde hon 100 mål.

- Jag är en vinnarskalle som kämpar i alla lägen. Jag gillar att samarbeta med niorna, är bra på att fånga boll och sliter gärna för mina mål, säger Sally Sivertsson.

Senaste året har hon spenderat i SHE och Kristianstad HK med semifinalen i Challenge Cup som höjdpunkt men nu är det alltså OV Helsingborg som gäller.

- OV Helsingborg är en klubb med höga ambitioner och stor potential. Jag ser fram emot att få ta ansvar och förhoppningsvis hjälpa OV vidare uppåt, säger Sally Sivertsson.

Sally flyttar till Helsingborg i vår och hoppas kunna bidra till en framgångsrik säsong för OV:s damer.

- Det ska bli roligt att få lära känna en ny stad och en ny klubb. Jag pluggar till fysioterapeut i Lund och nu när studierna börjar bli lite lugnare är jag mer taggad än någonsin att satsa på handbollen, säger Sally Sivertsson.

Per Olof Persson, Sportchef OV Dam, är mycket nöjd med sin värvning.

-Vi är väldigt glada att få Sally till OV Dam. Sally är en mycket duktig tvåvägsspelare som nu också har SHE-erfarenhet, det kommer att betyda mycket för oss under kommande säsonger. Hon är en spelare som man inte gärna vill spela mot men väldigt gärna har i sitt lag, säger Per Olof Persson.

Att Sally Sivertsson har höga ambitioner är inget hon sticker under stol med.

- En dröm hade självklart varit att få spela i gult och blått någon gång i framtiden. Jag vill satsa hårt på handbollen och se hur långt jag kan komma, avslutar Sally Sivertsson
Mats Engblom
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub