Poäng för damlaget efter en osannolik upphämtning

Publicerad 2022-11-27 18:39
Moa
Moa Lindén gjorde en strålande match och var starkt bidragande till en närmast osannolik upphämtning
​Om man vill vinna handbollsmatcher, är det sällan någon framgångsfaktor att lämna åtta måls handicap till motståndarna i paus. Och mycket riktigt, så blev det inte heller någon seger för OV:s damer mot GUIF. Men ack så nära det var att man vände ett närmast hopplöst underläge (10-18) till seger. För faktum är att om handbollen haft samma regler som man har i basket - den sport som annars regerar i GA-hallen, som för dagen fick fungerar som hemmahall, så hade OV gått segrande ur den här matchen. Enligt basketens regelbok, så ger nämligen ett skott i korgen poäng om det avlossas innan slutsignalen, men går i efter densamma. Och precis detta skedde när Kicki Brorsson skickade bollen i motståndarnas mål innan slutsignalen – men passerade dock mållinjen tydligt efter slutsignalen. En Kicki som f.ö. var strålande och starkt bidrog till en närmast osannolik vändning.

En klyscha som att "lagen hade varsin halvlek", har väl sällan passat bättre än den här gången. Vad Daniel och Fredrik sa i paus till tjejerna, efter säsongens sämsta halvlek, vet jag inte ens om jag vill veta. Det man kan konstatera, att det i alla fall gjorde alla fall nytta och att det var ett helt nytt lag som gjorde entré efter en misstänkt dubbel hårtork.

Succesivt åts försprånget in och hastigt och lustigt var OV faktiskt i ledningen för första gången i matchen. Och visst var det för bra för att vara sant. Sekunderna senare var det kvitterat igen och därefter gick lagen hand i hand mot målsnöret. Om OV:s första halvlek kan läggas till kategorin "inte ens nära godkänt", kan den andra istället sorteras till högen över strålande insatser och ett skolexempel på att aldrig ge upp. Bäst i OV den här eftermiddagen var Moa Lindén, som också fick pris för en strålande insats.

Dessutom är ju Kicki Brorssons insats i målet och direkt matchavgörande och starkt bidragande till poängen, som ju faktiskt kunde ha blivit två. Men glädjande är att Moa Lindéns skytte börjar ge resultat och hels sju bollar och några träffar i trävirket från hennes händer, signalerar att hon på riktigt har ställt in siktet, vilket bådar gott inför kommande två viktiga matcher innan jul. Matcher mot Kroppskultur och AIK väntar innan jul och vi hoppas väl att tjejerna kan bjuda sina supportrar på två tidiga julklappar, innan tomten kommer med sina. Grattis till poängen som faktiskt kändes som en seger.