Ov banner03 200601

HOLMBERGS HÖRNA: Nu kan OV andas ut

Publicerad 2020-03-20 12:57
Walle
Walle Holmberg
Det drogs säkert många suckar av lättnad på OV Helsingborgs kansli på Mejerigatan under fredagsförmiddagen. Och säkert också bland alla berörda i föreningen. Då kom ju beskedet från Svenska Handbollsförbundet om att inget lag i Handbollsligan behöver kvala för att stanna kvar och att inget lag flyttas ner i Alsvenskan.

In i det sista stod det ju klart att det antingen blev antingen kval eller direkt nerflyttning för OV. Men vi fick inga svar under tisdagen, då sista omgången skulle spelats, men den ställdes in. Spelet i Handbollsligan den här säsongen var avslutat. Striden om nerflyttning stod mellan OV och Varberg. Helsingborgslaget låg bäst till på sin näst sista plats, men det skiljde bara en poäng.

OV skulle mött Önnered på bortaplan och Varberg Guif, också det på bortaplan. Likvärdiga motståndare, varför det var ytterst ovisst inför slutomgången. Men det blev en upplösning som kanske var den minst väntade. Matcherna ställdes helt enkelt in. Handbollsligan skulle inte spelas klar. Sedan nervös väntan fram till fredagsförmiddagen då Svenska Handbollsförbundet skulle komma med beslutet hur man skulle förfara med Handbollsligan. Svaret blev att Ligan utökas till 15 lag, alla de 14 som spelat i den den här säsongen stannar kvar och Aranäs, som vunnit allsvenskan, flyttas upp.

Om glädjen var stor i OV kan jag tänka mig att det var raka motsatsen i Hammarby, Skånela och Amo. De lagen hade slutat tvåa, trea och fyra i allsvenskan och skulle alltså få möjligheten att spela sig upp i den högsta ligan via kval.

I framförallt Hammarby var bitterheten stor. Där tycker man att det kunde beslutas att alla lag som skulle kvala flyttats upp och ligan därmed utökats till 18 lag. Då skulle 34 omgångar behövt spelas mot den här säsongens 32. Ingen större utökning med andra ord, men jag är tveksam. Sverige har idag inte 18 lag som håller den klass som krävs för spel i vår högsta serie.

Klart det kändes tufft för de berörda, men kanske inte mycket roligare för de åtta av som kvalificerat sig för slutspel. De fick ingen möjlighet att spela detta och därmed kunde ingen svensk mästare koras den här säsongen.


Walle Holmberg
Md vistallerupp
Vår huvudpartner
Md handbollsligan
Md ov puff ovklader linje 230x175
Md 320x160px mobilen
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub