Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

Historisk poäng i division 1

Publicerad 2023-11-19 15:49
Hampus s
Hampus Schwartz blev tillsammans Melker Jarl bästa målskyttar i segermatchen mot Kristianstad
Helsingborgs HK reste i onsdags över till östra sidan av Skåne för möte i div 1 södra mot IFK Kristianstads andralag. Inför matchen hade HHK två poäng och ett bottenläge i serien efter endast oavgjorda matcher mot Eslöv och Fjärås(Aranäs andralag). Matchen startade jämnt och lagen följdes åt i matchprotokollet, 2-2, 6-6, 9-9, 12-12… jämnt så det förslår. Målen avlöste varandra och försvarsspel/målvaktsspel kom inte upp i standard, inte för något av lagen.

Kristianstad gjorde sedan ett ryck, tog en fyramålsledning som man höll in till halvtid. 23-19 i paus vittnar om full fart framåt. HHK startade andra halvlek bäst och gjorde 3-0 i inledningen men man var snart 3-4 mål efter igen. Med en kvart kvar stod det 29-25 till K-stad och inte mycket tydde på en Helsingborgsvändning, lagen fortsatte dessutom att byta mål med varandra i rask takt.

Men som vi handbollare vet så svänger det snabbt i vår sport. Mellan minut 47 och 52 gör HHK 5-0. Axel Hegedus räddar bl.a. en straff och laget gör mål på allt. Sista sekunderna blev spännande. K-stad hade bollen men blev helt korrekt avblåsta för stegfel, HHK tog time out med 10 sek kvar. I slutsekunden fick Kasper Lejonhufvud chansen från högerkanten och han gjorde inget misstag. 34-35, sista kvarten vinns med 9-4 och en historisk första div1 seger kunde bärgas.

Hela laget gjorde en strong insats och klubben skickar ett stort grattis till grabbarna.