Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

Handbollsskola för alla välkomnar samarbete med Västra Berga skola

Publicerad 2018-03-16 13:33
V stra berga skola rektor logga
Västra Berga skolan i Helsingborg är ny samarbetspartner inom Handbollsskola för alla. OV Helsingborgs samhällsprojekt erbjuder barn i åldern 7-10 år, handbollsträning i kombination med läxhjälp. Man har nu kommit halvvägs in i sin satsning och det drivs i 5 utsatta områden. Idag är mer än 200 elever i utsatta områden aktiva inom handbollsträning och ett 60-70-tal aktiva inom läxläsning.

Västra Berga skola är en medelstor skola, med både grundskola och grundsärskola. Grundskolan omfattar skolår F–9 och grundsärskolan omfattar skolår 1–9. Drivs som en skola, men med två olika skolformer. Skolan växer och 2019 beräknas de nya lokalerna vara färdiga för att flytta in i. Många av skolans elever bor i utsatta närområden.

Hur kommer det sig att ni vill var med i projektet?

"- Handboll är kul och det är ett fantastiskt projekt!", säger rektor Martin Carling. "-Vi ser det som en väldigt god möjlighet att kombinera fysisk aktivitet med läxläsning för våra elever. Många barn har få eller inga fritidsaktiviteter och begränsade möjligheter med läxhjälp på hemmaplan. Att barnen får något meningsfullt att göra efter skolan är viktigt. För mig personligen ser jag väldigt många fördelar med just handboll. Det är en rolig lagidrott, som även är väldigt bra för gemenskapen. Att OV Helsingborg som förening, väljer att satsa på dessa barn, känns oerhört viktigt för att minska utanförskap".

OV Helsingborg och projektledare Mats Jacobson ser fram emot samarbetet med Västra Berga skola. Initialt riktar sig projektet sig till elever i ordinarie grundskola, men det kan på sikt även bli aktuellt för eleverna på särskolan. "-Det är viktigt att alla som vill testa att spela handboll får en möjlighet", menar Mats Jacobson. "-Det känns som vi har fått en god start på Västra Berga skola, med positivt intresse bland både lärarna och eleverna"

Lars "Lille-P" Persson, idrottslig ledare inom Handbollsskola för alla, är en av klubbens värdefulla ledare och tränare. Han säger att det brukar vara väldigt uppskattat, när de kommer ut på skolorna. Fullt med glada barn som vill lära sig spela handboll och samtidigt får nya kompisar. Det är fantastiskt att se hur snabbt barnen utvecklas. Det brukar vara en härlig mix av barn, både tjejer och killar och med olika nationaliteter.

-"Wow, vad detta ska bli kul!", utbrast ett par barn i kör inför första träningen. Det finns inga krav på förkunskap i handboll, tvärtom är det viktigt och roligt att barn får möjlighet att prova på olika idrotter.

I en av Helsingborgs minsta idrottshallar, hoppas vi på många skratt, lek och nya handbollskunskaper. Vem vet, kanske en framtida handbollsstjärna precis varit på sin första handbollsträning.

För frågor, kontakta:

OV Helsingborg Projektledare Mats Jacobson 070-849 78 25, mats.jacobson@ovhelsingborg.se

OV Helsingborg Idrottslig ledare Lars Lille-P Persson 0702-777 022, lille-p@ovhelsingborg.se

Västra Berga skola Rektor Martin Carling, 042-10 57 95, martin.carling@helsingborg.se

Mats Jacobsson
Officiell Huvudsponsor
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data

VINSTNUMMER

TORSDAG 25/1 ⋅ 21030
LÖRDAG 27/1 ⋅ 20877
FREDAG 9/2 ⋅ 02407
LÖRDAG 10/2 ⋅ 04158
LÖRDAG 16/3 ⋅ 00842
ONSDAG 20/3 ⋅ 00007

Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub