Ov helsingborg banner 2023 1170x330

Förlust i cup-premiären

Publicerad 2023-08-25 07:40
Alfred arnelin
Alfreds Arnelin stod för en strålande insats i matchen mot Varberg
​Om man vill invagga motståndarna i någon slags "falsk säkerhet", kan man ju använda OV Helsingborgs herrlags koncept. I cupmatchen mot Varberg var det hallänningarna som var mest påkopplade i inledningen av matchen. Att inte släppa in ett mål under de inledande tio minuterna, kan ju få vilket lag som helst att få hybris. Länge dröjde det innan OV tycktes stämpla in den här gången, men efter en sjättedel av matchen bröt Casper Holmen förbannelsen och reducerade Varbergs då ganska bastanta (in)ledning.

Dock blev uppförsbacken aningen brantare efter endast sexton minuter, då nyförvärvet Markus Björkman fick ett rött kort. Marcus som spelar på en position, där laget redan är ganska brandskattat i dagsläget. När sedan Carl Aronius i Varbergsmålet räddade i princip allt och lite till som kom i hans väg, kändes det inte alls särskilt bra för de grönklädda. Efter 20 minuter lämnades time-kortet in för andra gången den här kvällen från Toni Johansson. Ett tecken så gott som något att han inte alls var nöjd med inledningen. Notabelt är att OV endast mäktade med ynka 9 spelmål framåt under det första halvan. Fem bollar ner i paus och det såg allt annat än ljust ut inför den andra.

Och mycket riktigt så tog gästerna direkt hand om kommandot i den andra delen av matchen och ökade på till en sjumålsledning, i takt med att Varbergsmålvakten fortsatte rädda de mesta. Halvvägs in i andra halvlek, så kunde man skönja viss kontakt lagen emellan. Tio minuter före slut är bortaledningen nere i en enda boll. Dock höll gästerna undan och tog därmed en viktig seger i det som känns som en nyckelmatch i gruppen. Nu får OV hoppas på lite oväntade resultat i de kvarvarande matcherna, om drömmen att gå vidare till kvartfinal ska bli en verklighet. Gästernas målvakt stod för drygt 20 räddningar, vilket ger signaler om att han stod för en direkt matchavgörande insats. Förlorar man en sådan match med endast tre bollar, kan det nästan ses som positivt. Mest allra mest positivt i den här matchen var tveklöst Alfred Arnelins insats, som gav synnerligen behagliga vibbar. Det tar vi istället med oss och ser nu framtiden an med tillförsikt.

Mats Svensson
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data
Handbollens huvudpartner
Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub