En njutbar premiärseger

Publicerad 2023-08-23 23:06
Dam1
Inte en jäkel skulle över bron den här kvällen. OV:s försvar hade bestämt sig.
OV:s damer inledde tävlingssäsongen på allra bästa sätt, genom att i Svenska cupens första gruppspelsmatch slå LUGI med solklara siffror. I och för sig fick OV tre inledande "straffar" och när matchen startade var hemmalaget i ledningen med 2-0. Men tack vare ett stenhårt jobbande försvar, så tog det hela 37 minuter, innan laget från handbollsligan var ifatt och förbi.

Men den ledningen var högst tillfällig, ty forceringen från OV:s sida var i det närmaste brutal. Bakåt slet och stred samtliga spelare för exakt varenda millimeter. Glädjen vid varje lyckat försvarsingripande var högst påtaglig och stod väldigt mycket i paritet med de känsloyttringar som visades vid mål gjorda framåt. "Fokus försvar" är ett begrepp som har ekat i hallarna den senaste tiden och på något sätt så fick man ett kvitto i den här matchen, på att samtliga i truppen har lyssnat. Genrepet i helgen som gick, gav en försmak av vad som komma skulle. Men träningsmatch är en sak och tävlingsdito en helt annan. Paradoxalt nog tycktes Johanna Brejding ha en ganska "lugn dag på jobbet". Visst tar Johanna vad hon ska och lite till. Men faktum är att mycket fastnade i muren på vägen fram till Brejding.

Bortsett från försvaret – vad stack ut då? Jo - Agnes Bladh tycktes trivas ypperligt denna afton och stod för en hel del bejublade insatser, vilket bådar gott framöver. Det senare gäller även Klara Platoff, som i sin första tävlingsmatch i OV-tröjan visade prov på mycket hög målfarlighet från sex meter. Anna Malmström kommer in precis som om inget har hänt det senaste året och dundrar in två rejäla projektiler på lika många minuter. Tredje gången hon laddar för skott, lättar Anna istället in bollen till ovan nämnda Klara på linjen – hur läckert och oväntat som helst.

Lägg därtill – förlåt tjatet – ett sjujäklars krigande försvar och ni har förklaringen på varför inledningen på tävlingssäsongen blev bästa tänkbara.