Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

Damlagets sista hemmamatch gav framtidshopp

Publicerad 2024-03-17 08:34
När det var dags för säsongens sista framträdande på hemmaplan, passade damerna på att plocka fram ett spel man inte såg röken av för bara en vecka sedan. Matcher av karaktären "inget av lagen har något att spela för", kan bli hur tråkiga som helst, men ack vad man bedrog sig. Det här blev nämligen en sprudlande tillställning, där båda lagen sannerligen bjöd upp till dans. Gästerna kopplade greppet inledningsvis, men efter dryga kvarten kom Magda Lückander igång på allvar och gjorde fyra mål på kort tid. Den här perioden visade sig vara matchens momentum, och efter det här rycket släppte aldrig OV någon förbi sig och avslutade matchen på allra bästa sätt.

Senare delen av matchen var en fullständig uppvisning av hemmalaget och vi fick ett kvitto på att det här laget mognar allt mer som ett fint vin.. Spelare som Sofia Andersen, Magda Lückander, Klara Platoff, Steffanie Karlsson, Agners Bladh med flera, växer i prestation för varje gång man ser dom den sistnämnda blev dessutom utsedd till hemmalagets bäste spelare. Sen får vi inte glömma Alice Hirsch som går från klarhet till klarhet. Hon blir bara bättre för varenda sekund hon tillbringar på en handbollsplan och hade säsongen varat till midsommar, så hade hon säkert varit aktuell för en resa med landslaget till OS i Paris😉. Samtliga nämnda spelare kommer att vara bärande kommande säsong, vilket också ger hopp om en strålande sådan. Fartfylld, fantasifull och energirik handboll bjöds publiken på och de som hade väntat sig ett sömnpiller, fick precis det motsatta. Som mest var OV:s ledning uppe i 10 mål, men när slutsignalen ljöd, kunde ljuset från resultattavlan ge klara besked – 31-23 till hemmalaget och segern var odiskutabel.

I och med seger säkrade laget en fjärdeplats, och därmed gör OV:s damlag sin bästa säsong på närmare tio år. När det gäller inspelade poäng har laget dessutom alla möjligheter att tangera det tidigare allsvenska rekordet för OV (nämligen 31). Det krävs "bara" en seger i den sista matchen kommande helg, då Kärra på bortaplan står för motståndet. Men med en prestation likt den i lördags, så kan vi nog hoppas på en vinst även i den svåra bortamatchen. Efter matchen så hyllades alla de som av olika anledningar inte spelar i OV-tröja nästa år. Mer om detta på annan plats.

Mats Svensson
Md  rebro
Seger i sista hemmamatchen gav fina vibbar om framtiden
Officiell Huvudsponsor
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data

VINSTNUMMER

TORSDAG 25/1 ⋅ 21030
LÖRDAG 27/1 ⋅ 20877
FREDAG 9/2 ⋅ 02407
LÖRDAG 10/2 ⋅ 04158
LÖRDAG 16/3 ⋅ 00842
ONSDAG 20/3 ⋅ 00007

Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub