Damlaget ner på jorden igen

Publicerad 2023-01-29 17:18
Orest
Lagkapten Viktoria Orest deppar efter förlusten mot Boden på bortaplan
​I en knapp halvlek höll OV:s damer topplaget Boden stången i bortamötet under söndagseftermiddagen. Ledning med två bollar och ett strålande försvarsspel, gav sköna vibbar inför fortsättningen på matchen. Men säg den glädje som varar – under sista delen av den första halvleken och inledningen på den andra blev rena mardrömmen för de långväga gästerna. Perioden gav hela 10-1 i utdelning till Boden och därmed var spänningen i matchen lika fjärran som Boden är geografiskt.

Egentligen finns det väl inget annat att skylla på än att topplaget helt enkelt var så mycket bättre under denna kvart och om vi pratar "momentum" under en match, så kan det inte illustreras bättre än så här.

Resten av tillställningen blev en plågsam transportsträcka för gästerna och frågan var bara hur stor förlusten skulle bli. Förhoppningar fanns inför matchen att verkligen kunna rubba topplaget. Inte minst med tanke på att OV är inne i en bra period, såväl spelmässigt som resultatmässigt. Men här blev det tvärstopp för segertåget, som förhoppningsvis bara stannade till en aning. Ty snart väntar nya utmaningar och närmast är det prestigemötet mot Eslöv på bortaplan som skall bemästras. Då blir det säkert inga som halst bekymmer att tända till på nytt.

Redan ikväll lämnar laget såväl Boden, vinterkylan som den här matchen långt bakom sig och givetvis välkomnar vi tjejerna tillbaka i värmen här nere i söder. Detta trots att väskan där poängen skulle packats ner den här gången ekar väldigt tom. Till bäste spelare utsågs den här gången Linnea Thulin, som också blev OV:s bäste målskytt med sina fyra fullträffar.