Damerna vände och vann

Publicerad 2023-11-18 15:40
Alice
Alice Hirsch utsågs till OV:s bäste i bortasegern mot HEID
​Efter en lysande inledning på säsongen har det gått lite grus i maskineriet för damlaget. Visserligen har motståndet de senaste matcherna varit av en annan dignitet, men spelet inledningsvis nu senast, höll inte samma klass som i tidigare matcher. Inledningsvis stod de tekniska felen som spön i backen och trots att HEID:s målvakt inte räddade många skott, så mäktade OV bara göra fyra mål första kvarten. Som tur är så hade hemmalaget endast lyckats få in två bollar på samma tid. Således en knackig matchstart och en i ärlighetens namn, tämligen medioker allsvenska match inledningsvis. Men plötsligt så hittade HEID något i sitt spel, som gjorde att tog över tillställningen fullständigt. Hela sju raka mål för hemmalaget och plötsligt så var OV:s uppförsbacke brant inför pausvilan. Hemmaledning med 13-10 i paus och säkert fick tjejerna höra ett och annat allvarsord i omklädningsrummet.

Och med tanke på hur den andra halvleken till slut artade sig, kan man misstänka att hårtorken var i gång med full kraft under pausvilan hos OV. Eller vad sägs om en total omvändning i målprotokollet från underläge för OV med 14-18, till ledning med 22-18. Således åtta raka mål och endast tre insläppta under de sista 23 minuterna. Lägg därtill att OV passade på lyxen att bränna fyra straffar, vilket talar för att segern kunde varit ännu större. Nu ska man dock vara ärlig och konstatera att det kunde ha gått precis hur som helst, om inte det hade varit så att OV har en hög moral och en stark tro på sig själv. Vilket man plockade fram under slutskedet av matchen. Man var verkligen nere i brygga, men under avslutande delen av matchen var man tillbaka i den fina form man har visat prov på tidigare. Och då var det inget snack om saken. Segern skrevs till 26-21 och till bäste spelare i OV utsågs Alice Hirsch.